Derfor bør du ikke genopvarme mad mere end én gang

04/5/22 08:51

Thea M. Andersen

Fremover bør undgå at genopvarme dine rester flere gange, hvis du altså ikke vil risikere en madforgiftning.

Mange af os er fan af at lave store portioner spaghetti bolognese af gangen, og have mad til resten af ugen.

Længe leve - den fornuftige - dovenskab!

Det er dog ikke lige fedt, hvor mange dage, du lader dine reste stå i køleskabet eller hvor mange gange, du genopvarme dine rester.

Er det muligt at genopvarme din to dage gamle spaghetti bolognese? Teknisk set, ja, men det er ikke en ideel plan.

Ifølge USDA kan nedkølede rester genopvarmes inden for tre til fire dage. Men BBC Good Food anbefaler, at rester i køleskabet spises inden for to dage. Det skriver Tasting Table

Grunden til dette er, at hver genopvarmning vil sandsynligvis forringe smagen og kvaliteten af ​​maden. Derfor er det er bedst at holde dette på et minimum.

Hvis du ikke føler spaghetti bolognese flere dage i træk, kan du med fordel bruge resterne til en anden ret, som for eksempel calzone pizza. 

Øget risiko for madforgiftning

Ifølge BBC Good Food bør du ikke genopvarme mad mere end én gang.

Det skyldes, at gentagne temperaturændringer giver flere muligheder for bakterier at vokse og kan forårsage madforgiftning.

Nogle ingredienser, såsom ris og champignon, kan være særligt tilbøjelige til at forårsage madforgiftning, skriver Tasting Table.

Derfor bør du holde dig til disse retningslinjer, hvis du altså ikke vil risikere en madforgiftning.