Derfor bør du ikke tjekke dine feriepenge i dag

11/6/20 08:30

Christian Granhøj Skouboe

Mange danskere har de sidste dage tjekket saldoen på deres indefrosne feriepenge. Foto: Shutterstock
De seneste dage har danskere i hobetal tjekket saldoen på deres feriepenge. Nu opfordres man dog til at vente. Det fortæller ATP.

Rigtig mange logger lige nu på borger.dk for at tjekke feriepengene, ligesom mange ringer til ATP’s kundeservice. Det betyder, at man kan opleve ventetid begge steder. Det fulde beløb kendes dog ikke endnu, og der er derfor ingen grund til at sidde i kø.

Der har de seneste dage været stor interesse for de indefrosne feriemidler. Det betyder, at der har været ventetid på selvbetjeningen på borger.dk og på ATP’s telefonlinjer. Sådan skriver ATP i en pressemeddelelse. 

Beslutning ikke truffet

Der er dog ikke truffet politisk beslutning om at udbetale de indefrosne feriemidler før planlagt. Det fulde beløb, du har til gode, kendes heller ikke endnu.

"Du kan endnu ikke få oplyst, hvor meget du får udbetalt, eller hvornår det sker. Det skyldes, at du stadig optjener feriemidler frem til 31. august 2020, som din arbejdsgiver indberetter og indbetaler. Derfor kender hverken vi eller arbejdsgiverne beløbet endnu. Vi opfordrer til, at man ikke ringer forgæves ind til os med spørgsmål til udbetalingen”, fortæller koncerndirektør i ATP, Anne Kristine Axelsson.

Feriegodtgørelsen udgør ca. 12,5 pct. af den ferieberettigede løn i overgangsåret fra 1. september 2019 til 31. august 2020.

Hvis det vedtages, at feriemidlerne skal udbetales, vil vi fortsat bruge kø-systemet, som også kendes fra Skat, til at håndtere det forventede pres på borger.dk.

Derfor bør du ikke tjekke endnu

  • Der er ikke truffet beslutning om udbetaling af de indefrosne feriemidler
  • Det endelige beløb kendes ikke endnu
  • Feriegodtgørelsen udgør ca. 12,5 pct. af den ferieberettigede løn i overgangsåret fra 1. september 2019 til 31. august 2020
  • Du kan få mere information på borger.dk/feriemidler
  • Lønmodtagernes Feriemidler administreres af ATP