Derfor bør du undgå at bestille mad på flyet

26/7/22 10:21

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
Hvis du plejer at bestille mad på flyet, så bør du muligvis læse med her.

Lange flyrejser er ofte lavt på listen over grunde til, at folk ser frem til ferie, men i mange tilfælde er de en nødvendighed.

Stewardesser bruger en stor del af deres liv i luften og er fulde af tips og tricks, som kan gøre flyveturen mere behagelig.

Nu afslører en stewardesse ved navn Celina Bedding, hvad du for enhver pris bør undgå på din flyvetur.

Det skriver Daily Record.

Til Express sagde hun: "For alle passagerer derude, uanset om du flyver meget, sæsonbestemt eller for første gang, så vil jeg gerne sige til dig: Drik ALDRIG vand direkte fra hanen på badeværelset.

Mange undersøgelser har vist, at det ikke er hygiejnisk at drikke."

Du har måske allerede set skiltet, da de fleste fly har det ved hanen.

"Du har måske troet, at det bare er en måde at få dig til at købe en drink. Men det er faktisk for dit eget helbred," advarede hun.

Derudover rådede hun folk til at undgå at bestille mad på flyet. Især varme retter, inklusive skinke- og ostetoasts og andre færdiglavede sandwich.

Det skyldes, at de indeholder enorme mængder salt.

"Højere end de fleste færdigretter, vi køber i supermarkeder," afslørede Celina.

De enorme saltmængder kommer af, at vores følsomhed over for smage - som blandt andet salt - kan blive mindsket med hele 30 procent under en flyvetur. For at maden ikke smager af pap, så tilføjer de flyselskaber, der tilbereder mad til passagerne, ekstra godt med salt.

Selvom stewardessen rådede til at undgå blandt andet skinke- og ostetoasts, så er der andre muligheder, hvis sulten skulle melde sig.

Det kan du vælge i stedet

"Du kan for eksempel vælge en salat eller frugtsalat," oplyser stewardessen, som fortsætter:

"Sørg for at drikke masser af vand før, under og efter en flyvning."

Den amerikanske stewardesse Amber sagde også, at "flyselskabernes måltider er ekstremt usunde". Det skyldes, at maden som oftest tilberedes mere end 12 timer før, og der derfor tilsættes mange konserveringsmidler til maden.

Medbring i stedet din egen mad eller mad fra lufthavnen, lyder det fra Amber.