Derfor kan det betale sig at klage over en p-afgift

04/05/2022

Thea Andersen

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
"I lige knap halvdelen af sagerne enten fik medhold i deres klage, eller at p-selskaberne valgte at frafalde deres krav", skriver FDM.

Mest læste i dag

De fleste kender sikkert til frustrationerne over at komme ud til sin bil og se den lille, gul seddel blafre i forruden af bilen.

Derfor er det kun en god idé at kende til de forskellige regler for parkering.

Hvis du - trods alt - skulle få en lille, gul seddel i din forrude - så frygt ej! Det kan nemlig i mange tilfælde betale sig at klage, hvis man har fået en p-afgift fra et privat p-firma.

I knap halvdelen af sagerne fik bilister enten medhold i deres klage, eller at p-selskaberne valgte at frafalde deres krav. Det skriver FDM.

Det vil altså sige, at knap halvdelen af de bilister, som klager over deres p-afgift, slipper for at betale. 

Ifølge FDM handlede de hyppigste klagegrund om digital registrering, der var steget fra 20 procent i 2020 til 25 procent sidste år, efterfulgt af skiltning (16 pct.) og p-skive (godt 8 pct.).

Hvis man er af den opfattelse, at man har en klagegrund til en p-afgift, så er det vigtigt, at man først gør det til parkeringsselskabet. Først hvis de afviser ens klage, kan man gå videre til Parkeringsklagenævnet, der vil afgøre ens sag. Det siger chefkonsulent i FDM, Dennis Lange. 

Det vil dog koste 175 kr. i gebyr at klage til Parkeringsklagenævnet. Får man medhold, får man gebyret igen.

Det vidner om, at det altså godt kan betale sig for mange at klage over en ukorrekt p-afgift. 

Anbefalet til dig