Gennem de seneste mange måneder er benzinpriserne faldet markant, og i dag er prisen per liter på kun 13,19 kroner.
Prisen på diesel er også faldet til 11,69 kroner per liter, hvilket er glædeligt nyt for et hav af danske bilister, der nu kan fylde bilen uden at få en klump i halsen.
Flere faktorer har bidraget til den positive udvikling, og især faldende oliepriser og lavere renter har haft sit at sige.
Midt i den ellers dejlige tid, er der dog trist nyt til ejere af benzin- og dieselbiler.
Det skriver DR.
Da prisudviklingen hænger tæt sammen med den globale økonomi og oliepriserne, mener Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, at man skal passe på med at forvente, at priserne bare fortsætter nedad.
"Hvis forventningen nu er, at den globale økonomi vil vokse med 2,4 procent, og det så bliver lavet om til 1,8 procent, så vil vi også opleve lavere forventninger til energiforbruget. Det vil betyde et prisfald på eksempelvis råolie," udtaler han og fortsætter med at kaste lys over, at det ikke er særlig sandsynligt, at prisen på råolie falder meget mere:
"De to ting hænger sammen. Råolieprisen på kvalitetsolien, Brent-olie, som vi får fra Nordsøen, er faldet med cirka 20 procent over det seneste år. Det har givet et prisfald på cirka syv procent på benzin for forbrugerne. Altså en tredjedel af det fald, som råvareolien har oplevet. Det er mindre sandsynligt, at råolieprisen falder med 20 procent mere," lyder meldingen.
18 kroner literen
Krigen i Ukraine, som tidligere har haft en stor indflydelse på de høje brændstofpriser, er ikke længere et problem.
Per Hansen forklarer, at man ikke er afhængig af russisk olie. I 2022 da store dele af verden boykottede russisk olie, opstod der en mangel på markedet, hvilket pressede priserne op mod 18 kroner per liter.
Heldigvis er det ikke længere nogen realitet.