Havregryn er en af de bedste ting vi kan spise til morgenmad.
Det hjælper os med at øge stofskiftet og forhindre hjertekar problemer.
Der er også en række andre gode grunde til, at vi skal spise havregryn hver dag, det rapporterer Sosialnytt.
Her er ti af dem.
Blodsukker
Havregryn er rig på geldannende kostfibre, såkaldte beta-glucaner, som kan sænke eller hæve kolesterolniveauet og stabilisere blodsukker og insulinniveauer.
Dette er især godt for diabetikere, der skal være ekstra forsigtige med deres blodsukkerniveau.
Forhindrer kræft
Der er et flertal af undersøgelser fra USA, der viser, at havregryn indeholder fytokemikalier, der reducerer risikoen for bryst- eller tyktarmskræft med så meget som ti procent.
Vægttab
Havregryn er godt til vægttab, hvis det indtages på tom mave.
Energi
Havregryn indeholder langsomme kulhydrater, der giver dig et stabilt energiniveau i mange timer, og passer derfor godt inden arbejde eller andre aktiviteter.
Hjertekarsygdomme
Ifølge en undersøgelse, reducerer folk, der spiser en portion havregrød, deres risiko for at dø af hjertekarsygdomme med ni procent.
Protein
En servering på omkring otte spiseskefulde havregryn giver dig så meget som femten procent af dit daglige proteinbehov.
Skjoldbruskkirtlen
Grød indeholder jod, der bidrager til en normal funktion af skjoldbruskkirtlen, der regulerer hormoner, påvirker stofskiftet såvel som kroppens proteinproduktion.
Forbrænding
Havregryn er rig på fiber, der får dig til at føle dig mæt længere og forhindrer forstoppelse.
Det anbefales, at vi spiser omkring 25 til 35 gram fiber om dagen, og en portion grød skulle indeholde en femte del af dette.
Knogleskørhed
Havregryn indeholder calcium og forhindrer dermed knogleskørhed.
Nervesystemet
Havregryn indeholder B-vitamin, som er godt for nervesystemets funktion.