Dette må du aldrig gøre med din pasta

07/8/22 05:15

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Størstedelen af os gør det sandsynligvis, men faktisk viser det sig, at vi gør det helt forkert.

De fleste har sikkert kogt pasta masser af gange - og mange af os hælder sikkert pastaen i en si, når den er færdigkogt. En video på youtube, viser nu at det rent faktisk er forkert og at vi ved at gøre det på en anden måde, får langt mere smag i vores pasta.

Det er kokken Andrew Carmellini som anbefaler at man i stedet for bruger en italiensk metode, til at få adskilt pastaen fra vandet, som sikre langt mere smag. 

Faktisk påpeger han at der er flere fejl, som mange mennesker begår, i forbindelse med håndteringen af den kogte pasta. En almindelig fejl er eksempelvis at skylle sin pasta med koldt vand, hvilket betyder at pastaen mister noget af sin stivelse.

En anden fejl som mange begår, er at man lægger pastaen på tallerkenen, hvorefter man hælder sovsen oven på - dette gør at pastaen blot bliver klistret sammen og derfor mister noget smag.

I stedet for, bør man lade pastaen ligge i vandett, når den er færdig kogt og så bruge en si til at samle den op.

Herefter skal pastaen hældes ned i gryden med sauce, hvor den skal simre et par minutter, så den suger væden til sig og derfor får mere smag.

Pastavandet skal også gemmes og det skal nu i spil. Tilsæt en lille smule af pastavandet i saucen, så vil din pastaret få endnu mere smag. 

Til slut skal du tilsætte en klat smør og et lille skvæt olivenolie til retten. 

I videoen herunder, kan du se Andrew Carmellini, vise hvordan det skal gøres.

You're Doing It All Wrong - How to Sauce Pasta