DFDS dækker op til julefrokost for hjemløse

02/12/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

I ti år har DFDS og WeShelter arbejdet sammen om en julefrokost for 200-250 hjemløse på Oslobåden.

Mest læste i dag

Den 3. december 2019 transporterer Københavns Bustrafik 200-250 hjemløse fra WeShelters herberger i København til DFDS’ Oslobåd på ydre Østerbro. DFDS og WeShelter har igennem 10 år arbejdet sammen om at holde en julefrokost for hjemløse i København. DFDS’ medarbejdere på tværs af hele organisationen støtter frivilligt arrangementet, og en lang række af rederiets leverandører donerer råvarer til julefrokosten samt julegaver i form af tøj og søde sager.

”Vi er meget stolte af, at vores julefrokost sammen med WeShelter kan fejre 10-års jubilæum. Arrangementet begyndte som en ide om at benytte Oslobåden til at gøre en forskel, når den alligevel ’bare’ var i venteposition mellem to afgange. En række initiativrige medarbejdere søsatte ideen om en godgørende julefrokost, som nu er blevet en del af vores DNA,” siger Sofie Hebeltoft, Head of CSR hos DFDS, og fortsætter: ”I år er igen ’same procedure as last year’. Sådan skal det være. Vi opfylder gerne særlige ønsker hos deltagerne, men vi prøver at skabe en kontinuitet i menuen og formen for dagen, da giver en særlig tryghed hos gæsterne.”

”For hovedparten af danskerne er december en måned hvor traditioner, familie og samvær er i højsædet. Men for byens hjemløse, er julen en tid hvor ensomheden fylder. Det er de færreste af dem, der bor på vores herberger, som har kontakt til familien, og deres omgangskreds er ofte lille, så når vi andre rykker tættere sammen med venner og familie i julen, kan oplevelsen af at stå uden for samfundet og fællesskabet virkelig mærkes. Den tilbagevendende julefrokost på Oslobåden er et lyspunkt og noget, alle glæder sig til. Den viser, at der er folk, der kerer sig om dem, der lever på kanten af samfundet,” siger Lise Larsen, Daglig leder hos WeShelter.

Juleaften skulle have været festdagen

Det hele begyndte som en idé om at benytte Oslobåden til et godgørende formål juleaften, da båden alligevel ligger til kaj og venter på næste afgang. DFDS kontaktede WeShelter om en juleaftensfest for hjemløse på båden. WeShelter foreslog, at man i stedet skulle holde en julefrokost uden for juledagene, da juledagene i forvejen har mange tilbud til hjemløse. Dermed var konceptet søsat i 2009.

Menuen er præcis den samme, som de sejlende gæster får serveret. Det er den traditionelle danske julefrokost med kolde og lune retter, der tæller klassikere som sild, lun leverpostej, frikadeller, sylte osv. Skibets kok er også lydhør over for særlige ønsker, og ønskerne bliver ofte opfyldt. Det er jo jul.

Dagen byder også på julegaver fra leverandører, korsang og julemusik. Derudover overrækker DFDS en pengedonation til WeShelter, der bl.a. stammer fra en indsamling blandt medarbejdere og fra terminalen.

 

Anbefalet til dig