Digitaliseringsstyrelsen advarer danskerne: Farlig SMS i omløb

Nyheder
shutterstock
Har du modtaget SMS'en?

Mest læste i dag

Der florerer i øjeblikket falske SMS’er med Digital Post som afsender, der ser ud til at komme fra Digitaliseringsstyrelsen.

Det har fået styrelsen til at udsende en advarsel via appen 'Mit digitale selvforsvar', og heri forklarer de, hvad man bør gøre, hvad man ikke bør gøre, og hvordan man skal forholde sig til truslen.

Sagen er den, at svindlerne - i en SMS - oplyser, at der er et brev fra Digitaliseringsstyrelsen, der kræver din opdatering, og at du bør klikke på linket i beskeden.

Men det skal ud ikke gøre.

SMS’en er falsk, og du skal ikke klikke på det tilsendte link, da det potentielt kan føre til, at du bliver snydt. Digitaliseringsstyrelsen beder aldrig om at opdatere dine personlige oplysninger over mail eller SMS.

Hvis du allerede har klikket har på linket og indtastet dine personlige oplysninger, kan du altid få hjælp ved at kontakte Cyberhotline for Digital Sikkerhed på 33 37 00 37.

Tre gode råd

I den udsendte advarsel har Digitaliseringsstyrelsen tilføjet tre gode råd, der kan være med til at beskytte dig mod svindel:

  • Ingen banker eller offentlige myndigheder vil bede om dine personlige oplysninger og koder via mail, SMS eller telefon.

  • Vær opmærksom på, om links eller afsenderadresse ser mistænkelige ud. Er der fx meget lange links eller stavefejl.

  • Hvis du er i tvivl om svindel, så kontakt afsenderen på deres hovednummer og få bekræftet om de har sendt en mail eller sms.

Få flere gode råd til, hvordan du spotter falske mails og SMS’er på sikkerdigital.dk.

Herunder kan du se et eksempel på en falsk besked.

Foto: Mit digitale selvforsvar

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig