DMI advarer: Risiko for vindstød af stormstyrke

Af: Thea Andersen

|

13/10/2023

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
DMI advarer om risiko for vindstød af stormstyrke.

Mest læste i dag

Dagen i dag, fredag, hvor skolerne har motionsdag, ser ud til at blive en grå, våd og blæsende affære.

Det oplyser meteorolog ved DMI Mette Zhang i 'meteorologens kommentar' på vejrtjenesten hjemmeside.

Et lavtryk, der i øjeblikket ligger over De Britiske Øer, bevæger sig nordøst. I forbindelse med dette kommer der først en varmfront, som vi skal have ind over landet i løbet af fredag. Herefter trækker en koldfront ind over landet og ligger øst for Bornholm lørdag morgen, og efterfølges af en køligere vestlig strømning.

Til gengæld bliver det ret lunt med temperaturer op omkring 15 til 16 grader.

I weekenden siger prognosen imidlertid, at der står blæst på programmet.

Lørdag bevæger et kraftigt lavtryk, der lige nu ligger nær Færøerne, sig langsomt mod øst og sender køligere luft ned mod Danmark fra nordvest.

Med den køligere luft følger der byger, så weekendvejret byder på drivende skyer, byger og sol i en skønsom blanding, og samtidig vil det fortsat være ret blæsende, oplyser DMI.

Faktisk ser lørdagen ud til at blive så blæsende, at DMI sent torsdag aften har udsendt en risikomelding om 'vindstød af stormstyrke'.

Risikomeldingen gælder således fra klokken 08 lørdag morgen til klokken 01 natten til søndag.

Det er næsten hele vestkysten og toppen af Danmark, der står til at blive ramt af stormende kuling med vindstød af stærk storm. Lige fra Ringkøbing-Skjern til Frederikshavn og Læsø.

Her forventer DMI stormende kuling med 20-23 m/s fra vest, med vindstød af stormstyrke 25-32 m/s.

Da de seneste prognoser har skruet lidt op for vinden, er det muligt, at DMI opgraderer til et varsel i løbet af dagen.

Læs mere her: Varsler om farligt vejr (dmi.dk).

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig