DMI: Det starter lunt - men en koldfront kommer bragende

Af: Thea Andersen

|

10/10/2023

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er med at nyde de lune luft, før 'en koldfront kommer bragende'.

Mest læste i dag

I dag står danskerne op til en vejrmelding, der lover en dag med regn og lun luft. En varmfront bevæger sig i øjeblikket ind over landet fra Nordsøen og medbringer både skyer, regn, dis og tåge.

Dagen begynder dog med tørt vejr og mulighed for solskin flere steder i landet. Men allerede i løbet af formiddagen begynder regnen at falde i den vestlige del af Danmark. Den forventes først at krydse Storebælt efter klokken 15 og nå Bornholm ud på aftenen.

Varmfronten kan også få temperaturerne til at stige til mellem 13 og 17 grader, hvor det bliver varmest i Vestjylland, oplyser meteorolog ved DMI Jesper Eriksen i 'meteorologens kommentar' på vejrtjenestens hjemmeside.

I nat ligger Danmark i en usædvanligt lun luftmasse for årstiden, hvor temperaturen forventes at ligge omkring 15 grader. Dog bliver det en blæsende nat med jævn til hård sydvestlig vind.

Koldfronten nærmer sig onsdag

Onsdag bevæger en koldfront sig ned over Danmark fra nordvest, og kaster blæst og udbredt regn af sig.

'Førend koldfronten kommer fejende vil temperaturen typisk nå op mellem 15 og 18 grader, herefter vil den igen begynde at falde,' oplyser Jesper Eriksen.

Torsdag bliver køligere

Torsdag vil koldfronten have passeret Danmark, og det vil betyde opklaring og perioder med solskin. Dog forventes det at blive noget køligere med temperaturer mellem 12 og 15 grader.

Vinden vil fortsat være blæsende fra vest, med stedvis hård kuling ved kysterne, der kun langsomt aftager. Natten til torsdag kan der i den nord-nordvestlige del af landet lokalt forekomme vindstød af stormstyrke.

Så for dem, der planlægger aktiviteter i de kommende dage, er det en god idé at have paraplyen og en ekstra trøje klar, da vejret vil byde på både regn, blæst og faldende temperaturer.

Anbefalet til dig