DMI har klar forventning: Her falder sæsonens første sne

Nyheder
Foto: Shutterstock
DMI har opdateret sæsonprognosen.

Lige nu læser andre også

Sommeren lakker mod enden, og det betyder, at efteråret står for døren.

Ifølge DMIs netop opdaterede sæsonprognose ser efteråret i Danmark ud til at byde på en blanding af mildt og vådt vejr, men også perioder med tørre og solrige dage.

Prognoserne for oktober og november peger på et skiftende vejr, hvor lufttryk og vindretninger vil spille en afgørende rolle for, hvordan vejret udvikler sig.

Oktober

I oktober ser det ud til, at vi kan forvente, at højtryk fra Nordatlanten vil skubbe lavtryk og fronter med regn og blæst ind over Skandinavien og Danmark fra vest.

Der er dog også tegn på, at et højtryk kan opbygges over Nord- eller Nordøsteuropa. Hvis det sker, kan det give Danmark en periode med tørt og mere roligt vej - særligt i den første halvdel af måneden.

Her vil vi kunne opleve klassiske efterårsdage med kølige morgener, efterfulgt af solrige eftermiddage og svage vinde.

Temperaturerne i oktober forventes at ligge omkring eller lidt over det normale for måneden. Nedbørsmængderne er mere usikre, men de vil sandsynligvis ende tæt på det normale for oktober.

Hvorvidt oktober bliver mere tør eller våd end normalt, afhænger i høj grad af, hvor dominerende højtrykket over Nordeuropa bliver.

November

Når vi når til november, ser vejret ud til at blive mere ustabilt og blæsende.

Et højtryk fra Grønland og Nordatlanten forventes at trække ned over Vest- og Sydeuropa, mens et lavtryk over Nord- og Nordøsteuropa vil dominere.

Den konstellation vil medføre en overvejende vestlig eller nordvestlig luftstrømning til Danmark, hvilket er lig med flere lavtryk, der bringer regn, blæst og relativt mildt vejr med sig.

November måned ser ud til at blive præget af flere blæsende dage, og der er mulighed for, at vi også oplever et stormvejr.

Temperaturerne forventes at ligge omkring eller lidt over normalen, og nedbørsmængderne vil sandsynligvis ende tæt på eller lidt over det normale for måneden.

Senere i november kan vi dog også få en koldere periode, hvis et højtryk opbygges vest eller nordvest for Skandinavien, hvilket vil bringe kold luft fra nord ind over Danmark.

DMI forventer desuden, at vi kan se den første sne falde i løbet af november.

Anbefalet til dig