DMI har prognosen klar: Sådan bliver weekendvejret

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vi træder ind i årets anden weekend - men skal den bruges i læ for regn, eller ude i den friske luft?

Lige nu læser andre også

Weekendvejret bliver lige så uforudsigeligt som en politisk debat, men ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) vil søndagens tronskifte i København sandsynligvis blive kronet med tørvejr og sol.

Det skriver B.T.

- Jeg tror, det vil holde tørt, udtaler Klaus Larsen, vagthavende meteorolog ved DMI, og giver alle fremmødte tronskifte-tilskuere håb om en paraplyfri eftermiddag.

Weekenden vil byde på en forværring af vejret, men søndag ser ud til at skille sig ud som en solrig dag.

Larsen beskriver weekendens vejr som "tre meget forskellige dage."

- I dag bliver det med dis og tåge flere steder, men efterhånden klarer det op især i Jylland. Tågen kan nok især på den vestlige del af Sjælland blive tæt.

Dagens start markeres af dis og tåge, især i den vestlige del af Sjælland, men klarer op i Jylland senere. Temperaturen begynder med frost over hele landet, men stiger gradvist i løbet af dagen.

Lørdag fortsætter med ustadigt vejr og en blanding af regn og slud. Vindstyrken øges, og temperaturen ligger mellem to og fem grader.

Søndag, under kronprins Frederiks tronskifte, lover meteorologen en pæn eftermiddag i København med masser af sol og en jævn vestlig vind på fem til syv sekundmeter.

- Kombineret med blæsten skal man nok klæde sig lidt på, råder Larsen og antyder, at det kongelige vejrskifte måske også kræver en royal garderobeændring for de fremmødte.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig