Prognoserne er uenige om sommervejret, men en del peger på et dominerende lavtryksområde mellem Grønland og Skandinavien.
Der er tilmed tydelige indikationer på et højtryk op over Vesteuropa.
Lavtryksområdet vil give os en blanding af ustadigt vejr vestfra med regn eller byger, som vil blive afbrudt af perioder med højtryk og mere stabilt, tørt og solrigt vejr.
En del prognoser indikerer, at lavtrykket efterhånden svækkes, og at højtrykket breder sig op over Central- og Nordeuropa, hvilket i så fald kan give os længere perioder med tørt, solrigt og ret varmt vejr i august.
Sådan skriver DMI i den netop opdaterede sæsonprognose.
Juli
Vejrudsigten for juli præges af lavtryk fra Grønland til Skandinavien, hvilket minder om noget, vi kender fra sommeren 2024.
Det betyder, at Danmark kan forvente en blanding af regn, byger og perioder med sol - især når fronter bevæger sig ind vestfra.
Midt i de ustadige perioder er der dog håb om solrige dage.
Prognoserne viser nemlig tegn på højtryk, der i korte perioder kan opbygge sig over Sydskandinavien, og give tørvejr og lune temperaturer.
Hen mod slutningen af måneden er der chance for, at varm luft strømmer op fra syd eller sydøst.
Det kan føre til nogle varme dage - måske endda hedebølge - efterfulgt af kraftige regn- og tordenbyger, når koldere luft nærmer sig fra vest.
Temperaturerne ventes at ligge omkring det normale for juli, men kan blive højere, hvis højtryk dominerer i Centraleuropa.
Nedbørsmængderne forventes at ende tæt på normalen, dog med risiko for enkelte dage med kraftige byger.
August
August ser ud til at byde på mere stabilt sommervejr.
Lavtrykkene forventes at trække længere nordpå, og højtryk over Vesteuropa får dermed bedre plads til at brede sig til Nordeuropa - og Danmark.
Resultatet kan blive flere tørre og solrige dage med sommerlige temperaturer. Varm luft fra sydøst kan i perioder trække op over landet og udløse korte varmebølger, men vil være efterfulgt af regn- og tordenbyger.
Alt i alt peger meget på en august med temperaturer omkring eller over normalen.
Nedbørsmængderne ser ud til at ligge under det normale, men enkelte kraftige byger kan forekomme.
Dermed står det klart, at danskerne ikke skal forvente sydeuropæiske tilstande, hvor varmen dominerer i flere måneder.