DMI med dobbelt varsel: Her rammer voldsomt vejr

Af: Thea Andersen

|

23/01/2024

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
DMI har to kategori 1-varsler ude.

Mest læste i dag

I søndags varslede DMI både vindstød af stormstyrke og for forhøjet vandstand i Vadehavet og langs hele den jyske vestkyst helt nede fra grænsen og op til Hjørring.

Det førstnævnte varsel ophørte i går, men nu har DMI udsendt et nyt varsel.

Onsdag kan den jyske vestkyst nemlig se frem til at blive blæst godt og grundigt igennem igen.

Det fremgår af vejrtjenestens hjemmeside.

Som vi tidligere har skrevet forventes vandstanden i den vestlige del af Limfjorden at stige mellem 1,3 og 1,5 meter over normal vandstand (DVR) indtil sent tirsdag aften, mens der nu langs den jyske vestkyst ventes stormende kuling med vindstød af stormstyrke fra onsdag eftermiddag klokken 15 og frem til midnat.

Den kraftige vind skyldes et kraftigt lavtryk, som passerer nord om Danmark hen over den sydlige del af den skandinaviske halvø.

Det er også den kraftige vind, der presser vand fra Nordsøen ind i Limfjorden, hvilket resulterer i forhøjet vandstand.

Begge varsler er i kategori 1.

Hos DMI er der tre kategorier, og kategori 1 står for: Voldsomt vejr. Det betyder, at du skal være opmærksom på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og dine udendørsaktiviteter.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig