DMI udsender 2 varsler om voldsomt vejr

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har netop udsendt et kategori 1-varsel.

Lige nu læser andre også

DMI har nu udsendt hele to kategori 1-varsler, som de selv betegner som 'voldsomt vejr' på deres hjemmeside.

Jyllands vestkyst og Vadehavet står over for kraftige vejrfænomener i de kommende dage.

DMI har udsendt varsler om både stormende kuling og forhøjet vandstand, som ventes at påvirke regionen fra i nat til tirsdag.

En dyb lavtrykssystem nær De Britiske Øer er årsag til de forventede vejrforhold. Systemet medfører middelvind på 20-23 meter i sekundet fra sydvest, samt vindstød på op til 28 meter i sekundet langs Jyllands vestkyst.

Disse kraftige vinde forventes at kulminere fra mandag formiddag.

Samtidig forudsiger meteorologerne fra DMI en signifikant stigning i vandstanden i Vadehavet og langs Jyllands vestkyst.

I Vadehavet kan vandstanden stige til mellem 2,3 og 2,6 meter over normalen, mens den langs kysten fra Blåvands Huk til Thyborøn kan nå op på 1,8 til 2,2 meter over det sædvanlige niveau. Disse højvande ventes både mandag formiddag og igen natten til tirsdag.

Disse vejrfænomener udgør en potentiel risiko for områderne, især i betragtning af den kombinerede effekt af både stærk vind og højere vandstand.

Beboere og besøgende i de berørte områder opfordres til at følge de seneste vejrrapporter og sikkerhedsinstruktioner fra lokale myndigheder.

Områderne, der rammes, kan ses herunder.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig