DMI med dugfrisk prognose: Sådan bliver ugens vejr

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har prognosen klar for ugens vejr. Sådan bliver den første uge i årets sidste efterårsmåned

Lige nu læser andre også

Efteråret er kommet for at blive, og den kommende uge vil byde på en teatralsk optræden fra moder natur, lyder udmeldingen fra DMI.

Fronterne er på vej, og som en dygtig skuespiller vil vejret udføre en velkendt dans med regn, blæst og muligheden for sol, mens en overraskende gæst, frost, er klar til at indtage scenen natten til onsdag.

Mandag og tirsdag

Ugen begynder med et dramatisk overture, hvor regnen tager hovedrollen om morgenen. Dog vil nordvestlige områder forblive tørre.

Som dagen skrider frem, vil scenen klarer op fra nordvest, og lokale byger vil optræde som små solstrejf hist og her.

Temperaturen vil variere mellem 7 og 12 grader, mens en svag til frisk vind, skiftende fra nord til nordvest, vil agere publikum. Om aftenen og natten forventes vekslende skydække og mest tørt vejr.

En svag til frisk vind fra forskellige retninger vil tage pladsen, og temperaturen vil danse mellem 2 og 7 grader, med lokalt ned omkring frysepunktet inde i landet.

Onsdag

Onsdagen begynder med et strejf af sollys og mulighed for et kortvarigt solnedslag. Senere på dagen vil scenen mørkne, og regnen vil indtage hovedrollen fra sydvest.

Temperaturen vil svinge fra 8 til 13 grader, og vinden vil intensivere sig, og blive let til frisk fra syd og sydøst, med lokalt hård vind ved kysterne. Om aftenen vil skyerne dække scenen, og regnen eller bygerne vil agere i harmoni.

Temperaturen vil forblive mellem 6 og 11 grader.

Torsdag til Lørdag

De følgende dage vil byde på et vejrmæssigt klimaks, med perioder af regn eller byger, men også øjeblikke med opholdsvejr og sol.

Temperaturen vil danse omkring 10 grader i dagtimerne og 6-10 grader om natten. Vinden vil tage sin egen dans, let til frisk fra syd og sydøst, med kuling ved kysterne fra tid til anden.

Søndag og Mandag

Weekendens vejrfremstød ser også ustadige ud, med fortsatte regnfulde perioder og byger.

Så tag din regnfrakke og paraply med, og vær klar til at overvære dette dramatiske efterårsvejr. Vejret udfører sin egen optræden, og selvom dramaet kan være uforudsigeligt, er det altid fascinerende at overvære moder naturs skuespil på denne årstid.

Anbefalet til dig