DMI med foruroligende melding: Koldfront på vej mod Danmark, der kan ændre resten af sommeren

Af: Liva H.

|

06/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
DMI opfordrer til at man holder sig opdateret på deres hjemmeside.

Lige nu læser andre også

Det gik jo lige så godt. I hvert fald når det kom til vejret.

I flere dage i træk har vi haft sol og temperaturer over 20 grader, og vi var lige ved at vænne os til det dejlige sommervejr. Men som ordsproget siger, har alting en ende. Desværre gælder det også for det gode vejr.

Tirsdag vil vi få både sol med få skyer og lune temperaturer mellem 20 og 25 grader samt svag til jævn vind. Det vil nok være det sidste sommerlige vejr, vi oplever i den nærmeste fremtid, så det er bare med at nyde det.

"I Sønderjylland er der endda håb om endnu en meteorologisk sommerdag, da temperaturen om eftermiddagen kan snige sig op over de 25 grader," skriver vagthavende meteorolog Anja Bodholdt i sin daglige kommentar på DMI's hjemmeside ifølge B.T..

På Sjælland kan der dog komme lidt regn sent på aftenen, men det vil blot være en "sommerregn," der hurtigt aftager. Herefter går det ned ad bakke.

Der lurer dog et knapt så sommerligt vejr i horisonten.

Der er nemlig en koldfront på vej, som har kurs direkte mod Danmark. I første omgang vil det dog være varmen, vi mærker, hvor temperaturerne kan nå helt op på 27 grader.

Men det bliver desværre ikke den varme, vi drømmer om. Med koldfronten kommer kraftige regn- og tordenbyger. Anja Bodholt tør dog ikke udtale sig om, hvor kraftige bygerne bliver og hvor meget nedbør man kan forvente, men det er af den kraftigere slags. Hun opfordrer derfor til, at man holder sig opdateret på DMI's hjemmeside for at være godt forberedt.

"På forsiden af koldfronten strømmer varm og fugtig luft op over os fra sydøstlige retninger, og temperaturen kan derfor på Sjælland, Lolland og Falster nå helt op på 26-27 grader i eftermiddagstimerne," forklarer Anja Bodholt og påpeger, at man desværre også skal huske, at der er en "bagside" af koldfronten. Mange vil nemlig tro, at når koldfronten er passeret, vil sommervejret vende tilbage. Men det er ikke tilfældet. Efterfølgende vil der komme vestenvind og faldende temperaturer.

Anbefalet til dig