DMI med pludselig opdatering: Nu vender vejret

Foto: Shutterstock
Torsdag starter ud med glatte veje - men det er kun begyndelsen på et vejrskifte.

Mest læste i dag

Foråret plejer at være en tid for genfødsel og grønne spirer, men denne torsdagsmorgen har taget en uventet drejning mod vinterlandskabet.

Danskerne vågnede op til en scene, der mindede mere om januar end marts, med frostklare veje og isdækkede ruder.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) bekræftede denne overraskende kuldeknude på det sociale medie X:

"Vi er stået op til en kølig morgen med temperaturer mellem to graders frost og tre graders varme," hvilket har sat mange morgenpendlere i en kold forvirring.

DMI var hurtige til at udstede både en advarsel og en opfordring til de mange danskere, der skulle navigere på de glatte veje: Der er nemlig meldt ud om risiko for rimglatte vejbaner, samt is på bilruderne. Trafikanter opfordres derfor til at tage af sted i god tid.

Morgentågen bidrager yderligere til dagens udfordringer. Med nattefrostens gavepakke følger risikoen for rimtåge, hvilket kan gøre synligheden på vejene endnu mere drilsk. DMI anbefaler, at trafikanterne holder sig opdaterede gennem P4 trafikradio eller holder øje med Vejdirektoratets trafikkort.

End ende på skyerne

Men ikke alt håb er ude, for solen ser ud til at kigge frem senere på dagen.

"Torsdag byder på sol til de fleste i løbet af dagen, og svage vindforhold," delte DMI's vagthavende meteorolog, Mette Wagner. Temperaturene forventes at klatre til et mere forårsvenligt leje på mellem tre og syv grader.

Dog, når mørket falder på, vil klar himmel og fravær af skyer betyde, at mange danskere endnu en gang skal forberede sig på temperaturer, der dykker ned i det blå felt.

Anbefalet til dig