DMI med trist nyt: Tornadoens lillebror kan ramme Danmark

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Torsdag bliver en våd dag.

Mest læste i dag

Det ustadige vejr hærger fortsat over Danmark til trods for, at DMI har meldt ud om et større vejrskifte.

Vejrprognoserne for den kommende uge afviger ikke meget fra det vejr, der har hærget over det danske land i den seneste tid, og her bliver torsdag ingen undtagelse.

Der er nemlig risiko for skybrud, og udover det, så spøger et andet sjældent vejrfænomen i kulissen.

Nedbør bliver der altså nok af, hvorfor de glade festivalgængere må væbne sig med et regnslag.

Som skrevet ovenfor så ligger et yderst sjældent vejrfænomen på lur.

Meteorolog Jesper Eriksen fortæller til Ekstra Bladet, at skypumper kan ramme Danmark. Han tilføjer, at såfremt det skulle ske, så ville det så på i omtrent fire minutter, inden de igen forsvinder.

Til trods for at de er hurtigt væk igen, så påpeger han, at man skal have respekt for vejrfænomenet:

“Det er tornadoernes lillebror, som man skal have respekt for. Hvis man ser en skypumpe skal man ikke prøve at fange den.”

Skypumper bliver til, når der er byger samt rolige vindforhold.

Til trods for at regnen fortsætter og at tornadoens lillebror potentielt kan ramme Danmark, så er der faktisk en lysning langt ude i horisonten.

DMI’s langtidsprognose fortæller nemlig, at danskerne senere på sommeren vil opleve tørt og solrigt vejr igen i en længere periode.

Det kan du læse mere om ved at klikke herunder.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig