DMI med trist nyt: Uvejr under opsejling

Af: Liva Høyberg

|

21/05/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Havde du også lige vænnet dig til +20 grader og solskin, så er det med at nyde dagen i dag.

Mest læste i dag

Dagene med varme og solskin er efterhånden det sidste, vi kan huske, og mange af os har vænnet os til det solrige vejr.

Netop derfor bør du nyde vejret lidt ekstra i dag og suge solens stråler til dig, så dit solskinsdepot bliver fyldt helt op.

For der er kan ændre sig.

Denne melding kommer fra meteorolog Klaus Larsen fra Danmarks Meteorologiske Institut tirsdag morgen.

Det gode først:

Klaus Larsen forklarer, at vi generelt får en flot dag i dag, men at der kan være steder, der får enkelte dryp.

Dette vil primært være i den sydligere del af landet.

Man kan forvente temperaturer mellem 23-24 grader. Men er man ved kysterne, kan det dog være køligere på grund af pålandsvind.

Det trækker op:

"Så begynder der at trække noget regnvejr ind i løbet af i morgen."

Det trækker op over den sydvestligste del af landet med noget regn og byger, mens resten af landet fortsat får solskin, som måske er lidt sløret, og tørt vejr," forklarer Klaus Larsen og fortsætter:

"Det er sådan et lille lavtryk, der skal op og passere os, og det bruger faktisk også det meste af torsdagen på at komme forbi landet. Så torsdag bliver mere skyet med regn og byger mange steder, og der kan måske også være noget torden."

Om torsdagen begynder det at klare op igen fra sydvest, men det bliver overordnet set noget køligere med temperaturer mellem 17-22 grader, da der ikke er meget sol, der kan trænge igennem.

Ifølge meteorologen har vi derfor en lidt blandet vejrudsigt forude i forhold til, hvad vi har været vant til den senere tid.

Ændrer ikke på tørkeindekset:

Selvom solskinnet bliver brudt af lavere temperaturer og skyer, er det ifølge Klaus Larsen ikke noget, der rykker ved tørkeindekset. Der skal altså noget mere vand til, end det regn vi har i vente.

Så har du bestilt biletter til Jelling Musikfestival og er i tvivl om du skal pakke gummistøvler eller sandaler, så tag hellere begge dele med.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig