DMI melder kategori-2 varsel: Her kan du forvente 40 centimeter sne

06/3/23 08:21

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Instituttet har opjusteret deres varsel

De første dage af marts har været fortræffelige med høj sol og ganske skyfrit, men sådan kommet det altså ikke til at være de næste par dage.

Faktisk er det sådan, at DMI nu har opjusteret deres varsel, så det ikke længere er en kategori 1-varsel, men sågar en kategori 2-varsel, som er den næsthøjeste varsel DMI kører med.

Varslet dækker også såkaldt 'farligt vejr' og det skyldes altså, at DMI nu er ret overbeviste om, at der kommer snestorm i Danmark, og samtidig så forventer de lokalt, at der kan komme op til 40 centimeter sne.

Det forventes at snestormen vil begynde i aften klokken 22.00 og den vil løbe frem til tirsdag eftermiddag klokken 17.00.

DMI skriver, at de forventer snefald på 10 til 15 centimeter over 6 timer, mens der samtidig vil være frostgrader og vind mellem 10 til 13 m/s. Derudover så venter DMI, at der vil falde helt op til 40 centimeter sne i hele perioden.

Herunder kan du se, hvor DMI forventer at det bliver værst. I området der er lyseblåt ventes der at komme mindre sne, men til gengæld vil varslet varer fra 22.00 mandag aften til 22.00 tirsdag aften.

Foto: DMI

Foto: DMI

Foruden snestormen ventes der at komme en længere periode med sne. Ifølge DMIs 7-døgnsprognose så forlyder det, at der ventes sne- eller sludbyger både onsdag, torsdag og fredag. Samtidig vil der om natten være frost ned til -7 grader, og om dagen vil temperaturen ligge omkring frysepunktet.