DMI forudser våd fredag: Her vender solen tilbage

Af: Liva H.

|

09/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er en noget våd fredag vi har i vente.

Lige nu læser andre også

De seneste dage har ikke ligefrem været sommerlige, med kraftig regn der har skyllet over os. Netop derfor kunne en forandring i vejret være tiltrængt, og fredag virkede som den perfekte dag at få det på. Med en semifinale i sigte, hvor det danske herrelandshold skal spille, ville det være oplagt at fyre op under grillen og invitere vennerne over til en hyggelig aften.

Men desværre blev vores bønner om godt vejr ikke hørt af vejrguderne.

Ifølge meteorolog Erik Hansen ved DMI går vi en noget trist fredag i møde. Dagen starter med skyer og regn i store dele af landet, og som vi har set de foregående dage, kan bygerne blive ret kraftige, og med torden. Vinden tager også til, og det bliver en blæsende dag med jævn til hård syd- og sydvestlig vind, der har kurs mod vest. Især ved kysterne vil vinden tage til og kan nå op på kulingstyrke. Temperaturen vil overordnet set ligge omkring 20 grader.

Fredagen tegner sig dermed til at blive en dag, hvor vi endnu en gang må finde gummistøvlerne og paraplyen frem. I løbet af dagen vil der falde mellem 10 og 20 mm regn, og lokalt i Jylland kan der falde op til 25-30 mm. Selv Bornholm, også kendt som solskinsøen, slipper ikke for regnen. Den bevæger sig mod øen og rammer omkring middagstid. Samtidig begynder det at klare op i de vestlige egne, hvor vi kan forvente "vekslende skydække og byger."

Til gengæld kan vi se frem til en lidt blæsende, men ellers fin weekend vejrmæssigt. Lørdag vil vi få solen at se, men med spredte byger og lune temperaturer mellem 18 og 22 grader samt jævn til hård vind fra vest. Kysterne vil dog stadig opleve kulingstyrke.

Søndag får vi igen solen at se og generelt tørvejr, med mulighed for enkelte byger. Temperaturen vil variere afhængigt af, hvor i landet man befinder sig, og kan ligge mellem 17 og 23 grader. Det bliver dog også en lidt mere blæsende dag med frisk vind fra vest og nordvest.

Anbefalet til dig