De seneste uger har vi - efter en periode med meget vinterligt vejr - endelig fået lov til at snuse til foråret. Vi har flere steder i landet været oppe og snuse til tocifrede varmegrader, helt op til 15 grader - men allerede i sidste uge skiftede det så småt igen.
Nu har vi igen fået køligere temperaturer at mærke og fra på torsdag er der meldt om et markant vejrskifte. Det kan du læse mere om her:
Men hvordan ser prognosen fra resten af marts måned ud? Det har vi set nærmere på.
Hvis vi dykker ned i DMIs sæsonprognose, så bliver det beskrevet at vejen mod foråret er "to skridt frem og et tilbage".
Den første forårsmåned byder nemlig på flere markante vejrskift, mellem kold luft fra nordøstlige retninger og varmere luft fra Atlanten. Vi kan derfor se frem til både nattefrost og måske lidt slud - men samtidig vil der også være dage med tocifrede varmegrader, når vi kommer hen midt i måneden.
Der er to muligheder
Hvis vi ser hen mod slutningen vil der være to mulige scenarier - der er altså en joker i spil, skriver DMI. Det kan nemlig enten ende med koldt og skyet vejr, eller roligt solsinsvejr med store temperaturudsving mellem dag og nat.
I uge 10 viser prognosen fortsat et vejrskifte. Først på ugen vil højtryk øst for landet give en kold øst- til sydøstlig strømning. Det vil give solskin, men også stedvis lave skyer, der trækker ind fra vandet over land. Det er heller ikke udelukket, at der kan komme lidt slud eller måske let sne.
En kold start med en varm afslutning på ugen vil gennemsnitligt give en middeltemperatur omkring det normale. Der vil falde mest nedbør sidst p på ugen.
I uge 11 vil vejret være præget af en vestlig og senere nordvestlig strømning med passerende regnvejr, efterfulgt at korte perioder med opklaring. Flere prognoser giver dog plads til at højtrykket kan skyde ryg ind over Danmark, hvilket kan betyde at prognoserne kan ændre sig og dermed give en lidt mere tørt og solrigt vejr.
Prognoserne for uge 12 er fortsat meget usikre, da Danmark er placeret midt imellem højtryk mod vest og lavtryk mod øst. Det betyder at Danmark generelt ligger i en nordlig strømning, som er skabt mellem det høje og lavere tryk. Derfor er det stadig usikkert hvordan vejret her vil udarte sig.