DMI melder ud: Det vil vende tilbage

Nyheder
Foto: Shutterstock
De seneste uger har prognoserne ikke været særlig opløftende, men nu kommer der en ny melding fra DMI.

Lige nu læser andre også

Kalenderen viser årets første forårsmåned - men indtil videre har vi ikke set meget til forårsvejr. Vi nåede i februar for en kort bemærkning, at snuse til forårsfornemmelsen, som hurtigt blev afløst at endnu en gang kolde temperaturer, blæst, regn og endda sne og slud.

I denne uge viser prognosen endnu en gang at vi i ugens løb kan forvente kølige temperaturer, blandet nedbær og blæst - dog også med lidt opklaring indimellem. Men overordnet, så bliver det en uge med ustadigt og køligt vejr - med andre ord: der er ikke noget forårsvejr i sigte.

Men hvis man tager et kig frem i sæsonprognosen, så vil forårfornemmelserne alstå vende tilbage. 

Mildere luft vil trænge sig på fra Atlanten - og derfor tyder det ifølge DMI på, at foråret vil arte sig mere eller mindre som "normalt dansk forår". Hvilket ikke er helt skidt, for tager man et nærmere kig på klimanormalerne, så er foråret faktisk den tørreste - og ofte også en solrig tid i Danmark.

Mildere luft i april

Derfor kan vi se frem til, at vi vejrmæssigt at nyde noget mildere luft, når vi rammer april og maj. Der kan dog fortsat komme indslag af kulde fra nord, der af og til kan sætte vores forår lidt på pause.

De fleste prognoser for april og maj indikerer, at højtryk kan dominere over Nordatlanten og op mod De Britiske Øer og Vesteuropa, mens lavere lufttryk vil dominere fra Nordskandinavien til Nordøsteuropa.
Den trykfordeling øger muligheden for perioder med en tør og kold strømning fra nordvest eller nord, der til gengæld også kan være leverandør af sol til store dele af landet.

Men vejret er dog sjældent stationært. Det er derfor også sandsynligt, at højtrykket på Nordatlanten forskydes mod syd og sender en mildere vestlig luftstrøm ind over landet. Vestenvind vil dermed i perioder også kunne sende fronter med skyer og regn til landet.


Højtryksrygge kan i kortere perioder også bygge op fra Vest- og Centraleuropa til Skandinavien. Det vil give os mere stabilt, roligt og lunere vejr.

Det betyder at vi i gennemsnit vil få temperaturer og nedbør tæt på normalen. Det samme gælder middeltemperaturen, der ser ud til at ende tæt på  eller lidt under den normalte i april og omkring normalen i maj. Dog med mulighed for kortere perioder med koldt vejr. 

 

Anbefalet til dig