DMI melder ud om weekenden: Gør det nu - Efterårsvejret er på vej

Af: Liva H.

|

20/09/2024

Nyheder
Foto:Shutterstock
Foto:Shutterstock
Få DMI nyeste vejrprognose for fredag og weekenden.

Lige nu læser andre også

Efteråret er godt i gang, og det er en tid, hvor man aldrig helt ved, om man skal vælge regnjakken eller solhatten fra garderoben. Weekenderne bliver især interessante, da vejret ofte afgør, hvordan vi planlægger vores fridage.

Skal der hygges indendørs med varm kakao, eller er det tid til en tur i skoven?

Denne weekend ser ud til at byde på lidt af hvert - og kan godt kaldes noget af en blandet 'landhandel' - især med dét vi har i vente.

Denne weekend byder på en blanding af solskin og tåge, med temperaturer, der giver anledning til at nyde de sidste sommeragtige dage og det er med at gøre det - for efterårsvejret er på vej!

Tåget morgen

I følge den seneste vejrudsigt, udsendt fredag den 20. september kl. 04.50, vil fredagen starte med skyet, diset eller tåget vejr.

Det lover dog godt for dem, der håber på sol, da skyerne vil bryde op i løbet af formiddagen, og solen vil skinne over det meste af landet.

Dog må man forberede sig på, at ved de østvendte kyster kan havgusen hænge ved hele dagen. Dagens temperaturer vil ligge mellem behagelige 18 og 23 grader.

Sommerlig aften i vente

Når vi når aftenstunden, kan vi forvente en del sol, og natten bliver klar, om end der er en risiko for stedvis tåge. Temperaturerne i nattetimerne falder til mellem 10 og 15 grader, og lokalt kan det blive så koldt som 7 grader. Vinden vil forblive svag til jævn, primært fra øst.

Weekenden

Når det kommer til lørdag og søndag er det samme tendenser der tegner sig.

Ifølge meteorolog Klaus Larsen, der har udsendt en opdateret prognose kl. 06.00, vil vejrbilledet i weekenden være ret ensartet de kommende dage.

Både lørdag og søndag vil starte med skyer, dis og tåge mange steder, men ligesom om fredagen, vil formiddagen bringe sol til det meste af landet. Temperaturen vil også ligge stabilt omkring de 20 grader. Dog skal man være forberedt på, at tågen og skyerne kan hænge ved i nogle områder, især i nærheden af kysterne.

Men selvom weekenden lover pænt vejr, er det med at nyde de solrige stunder, for efter weekenden er der et vejromslag på vej. Højtrykket, som lige nu dominerer, vil trække sig mod nordøst og give plads til et mere efterårsagtigt vejr. Det betyder perioder med regn, en smule vind og dagtemperaturer, der efterhånden vil falde til omkring 15 grader.

Så hvorfor ikke udnytte weekenden til at komme ud og nyde solens varme stråler?

Det er en oplagt mulighed for at få frisk luft og måske en sidste udendørs aktivitet, inden efterårets køligere og mere ustadige vejr for alvor tager over.

Anbefalet til dig