DMI melder ud: Vindstød af stormstyrke er på vej til denne del af landet

Foto: Shutterstock
Vindstød af stormstyrke kan ramme landet inden længe.

Mest læste i dag

Danmark står på tærsklen til en dramatisk vejrændring.

Efter nogle dage med usædvanlig lunt vejr, hvor termometrene lokalt har flirtet med tocifrede varmegrader, trækker der nu mørke skyer ind over landet.

Specielt i de sydøstlige dele har man kunnet nyde temperaturer op til 12 eller 13 grader ifølge de seneste vejrprognoser. Men den korte æra af mildt forårsvejr ser ud til at blive afbrudt af en turbulent gæst.

Lidt af det hele

Den lune luft bragte da også mere end blot varme med sig, da skyer, dis, tåge og perioder med regn også var en del af torsdagsvejret.

En vejrfront fra nordvest satte sig fast over Nordjylland torsdag morgen, hvilket resulterede i vedvarende regn over området, mens resten af landet oplevede sporadiske regnbyger.

Vildt blæsevejr

Fredagen byder på en ny front, der krydser landet med yderligere skyer og sporadisk regn, men også chancer for solstrejf her og der.

Den egentlige udfordring melder sig dog først lørdag. Et lavtryk forventes at passere tæt på Danmark mod nord og nordøst, hvilket bringer en periode med regn, efterfulgt af byger.

Det er dog de medfølgende vindstød, der virkelig gør situationen alvorlig. Flere steder i landet, og især i Nordjylland, kan vindstødene nærme sig stormstyrke.

Det kraftige vejrskifte markerer sig også en overgang ved at bringe køligere, mere tør luft, ind over landet. Danskerne kan - udover at glæde sig til nattefrost - se frem til solrige øjeblikke søndag.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig