DMI har weekendprognosen klar: Dette skal du især holde øje med

Foto: Shutterstock
Sådan bliver vejret i starten af skolernes vinterferie.

Mest læste i dag

Vi befinder os trods alt fortsat i en vintermåned, hvilket det danske vejr bærer præg af.

DMI har netop udsendt deres prognose for weekendvejret, til de forhåbningsfulde der måske ønsker en mere rolig start på vinterferien i kongeriget Danmark.

En snigende front fra syd bringer en cocktail af vejrforhold, der spænder fra idylliske snefald til gennemblødte regnskyl, tegnende et broget billede af landets vejrlandskab.

Fredagen indledes med en spinkel solglimt i nord, men hurtigt trækker mørke skyer op, og landskabet dækkes af et tæppe af sne, der fra syden trænger ind over grænserne. Som timerne skrider frem, og varmere luftmasser fra syd vinder terræn, forvandles det hvide vinterlandskab gradvist til våde gader og marker. Dette vejrskifte efterlader Danmark i en klimatisk hængekøje, svævende mellem de kolde og varme luftstrømme, hvilket tegner et usikkert vejrpanorama for de kommende dage.

Meteorologer advarer om, at dagtemperaturerne vil svinge omkring frysepunktet, med værdier fra 2 graders frost til 2 graders varme. Den østlige vind vil tiltage i styrke, fra frisk vind til kuling, hvilket især vil kunne mærkes langs kysterne. Fredag aften og nat lover ikke meget ro på vejrfronten, med fortsat nedbør – som regn eller slud i syd og sne eller tøsne andetsteds, herunder potentielt snefygning i den nordvestlige del af landet.

Lørdagen byder på en lignende palette af vejrforhold, med overskyet himmel og nedbør, der gradvis aftager, idet landet bevæger sig ind i aftenen og natten. Temperaturen vil mildnes en anelse, med maksima op til 5 grader, varmest i syd, mens vinden forbliver bestemt fra øst, dog med en svag aftagning.

Søndagen lader til at bringe en kortvarig pause fra de heftige vejrudsving, med overvejende overskyet himmel, spredte regnbyger og muligvis dis eller tåge. Temperaturen ser ud til at ligge i det mildere leje, mellem 3 og 8 grader, inden natten igen bringer regn og en let til frisk østlig brise.

Denne weekend tegner til at blive en prøvelse for både borgere og infrastruktur, med skiftende vejrforhold, der udfordrer alt fra trafiksikkerhed til dagligdags planer. Som Danmark balancerer på kanten mellem vinterens kulde og forårets løfte, er dette måske vinterens sidste store udfoldelse, inden dage med mere stabilt vejr vender tilbage.

Anbefalet til dig