DMI: Se hvornår sneen kommer

05/01/2020

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Selvom der ikke har været noget sne endnu, så forventer DMI, at den er på vej. Allerede i denne måned kan danskerne opleve sne.

Mest læste i dag

Der har indtil videre ikke været meget vinter over det vejr, vi har haft. I december faldt der ikke et eneste snefnug, og temperaturen lå væsentligt højere end den plejer.

Her i januar er tilfældet det samme, men noget ligger og ulmer. Tager man et kig på DMI, så føler de sig nemlig meget overbevist på, at der kommer sne denne vinter, og det kan meget vel begynde at falde i slutningen af denne måned.

DMI skriver, at der er størst sandsynlighed for sne i februar, men at der allerede i januar vil være mulighed for at landet bliver dækket af sne. Det skyldes, at der kommer ‘rigtigt’ vintervejr, hvor temperaturen falder en del i slutningen af januar og februar.

I løbet af de næste par uger skulle der ikke være nogen risiko for sne, men går vi videre til slutningen af begge måneder, så skulle der være stor sandsynlighed for det.

Vejrudsigten til starten af ugen

Mandag bliver en skyet og diset med lidt regn hist og her. Temperaturen ventes at ligge på mellem 5 og 8 grader, og der kommer lidt let til frisk vind. Ude ved kysterne kan der komme hård vind.

Om aftenen forventes det at klare lidt op, og i løbet af natten forventes der mellem 1 og 6 graders temperaturer.

Tirsdag bliver skyet med lidt regn. I den vestlige del af landet kan der i en overgang komme lidt sol, og temperaturen forventes at være mellem 5 og 9 grader. Om aftenen og natten vil der fortsat være skyet og diset, og det forventes at regne det meste af natten.

onsdag bliver det først skyet med regn flere steder. Derefter klarer det op med nogen sol og kun lokale byger. Temperaturen vil ligge helt oppe på 7 til 10 grader, og der vil være frisk.

I løbet af natten vil det fortsat regne, og der kommer mellem 2 og 6 grader.

 

Anbefalet til dig