DMI tegner kortet op: Her kan du forvente 20 grader

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mens hele landet kan se frem til varmere vejr. Kan én landsdel især glæde sig

Lige nu læser andre også

Sneskovle og isskrabere er heldigvis en ting i fortiden for danskerne. Vi begynder endelig at se foråret for fuld kraft herhjemme, og den nuværende uge tegner især til at kunne tilbyde høj sol og varme.

DMI kan nemlig melde ud, at uge 16 bliver for alvor en forårsuge med stort F, skriver B.T.

‘Vi er nu startet på en uge med tørt, solrigt og ret lunt vejr, som skyldes et kraftigt højtryk, der bygges op over det centrale Skandinavien, lidt nord for Danmark’, skriver Martin Lindberg og Pernille K. Hansen, der er vagthavende meteorologer hos DMI.

‘Højtrykket forventes stort set at ligge stille resten af ugen og sender tør luft ned over Danmark fra nordøst, hvilket betyder overvejende stabilt og tørt vejr med en del sol’.

Og allerede fra tirsdag vil ugens opmuntrende forårsvejr kunne mærkes.

De østlige dele af landet kan nemlig se frem til temperaturer der kan nå op over 16 grader, med jævn til svag vind. Resten af landet når dog ikke helt op på samme varmegrader, men har alligevel en solrig dag i vente.

Og varmen vil kun fortsætte med at stige over hele landet, de næste par dage.

‘Fra torsdag ventes yderligere lunere luft at strømme ind over landet østfra, og fredag-lørdag kan temperaturen stedvis nå op til 18 grader i Jylland, måske lokalt nær de 20 grader (...) Udviklingen sidst på ugen er mere usikker. Her ser højtrykket ud til gradvist at svækkes, og efterhånden bliver vejret igen mere ustadigt, hvor fronter med skyer og regn bevæger sig ind over landet fra vest, men timingen er endnu usikker’ skriver meteorologerne.

Desværre viser prognosen også, at vejret på søndag og mandag muligvis vil inkludere regnskyer på ny.

Men indtil da, så handler det blot om at nyde forårssolen, når nu den endelig kommer.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig