DMI-udmelding: Sådan bliver vejret i weekenden og næste uge

03/3/23 07:17

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Forårets første weekend byder på en kold start

Vi går nu ind i årets første forårsweekend, efter en kold og grå vinterperiode.

Men desværre er der ikke meget forår i luften, skriver Ekstra Bladet.

Før størstedelen af landet går på weekend, skal der lige overstås en tågebanke, der passerer det meste af landet fredag morgen.

“Vi lægger ud med tåge eller rimtåge flere steder, og den kan være tæt. Vi forventer, at det aftager i løbet af dagen” fortæller Hans Peter Wandler, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Heldigvis vil solen titte frem de fleste steder af landet, så snart tågen er daffet af. Vi kan forvente en fredagstemperatur der ligger mellem seks og ni grader.

“Over den østlige del af landet kan solskinnet være lidt mere sløret på grund af skyer” fortæller Hans Peter Wandler.

Men selvom solen også vil være til stede i løbet af lørdagen, er der også tætte skyer i horisonten - og nogle af dem indeholder ikke blot regn.

Sneen ser nemlig ud til at fortsætte.

“Det er svært at sige, hvor der kan komme sne eller slud, men lige nu ser det ud til, at det vil være byger over Kattegat, så det bliver nok den østlige del af landet” lyder meldingen fra meteorologen.

Og desværre har sneen ikke aftaget helt endnu. Faktisk vil det forlængede vintervejr fortsætte ind i næste uge.

“I ugen, vi kommer ind i, bliver det noget køligere, og vi skal nok ikke lægge vintertøjet for langt væk (...) Vinteren svinger lige ned over os endnu en gang” afslutter meteorologen.