DMI udsender advarsel: Regnen er faldet til ro - men nu er der et nyt problem

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selvom de massive regnmængder er ved at aftage, så er problemerne langt fra slut.

Mest læste i dag

Selvom vejret i Danmark er begyndt at berolige sig efter nylige regnfulde dage, eksisterer der stadig en skjult fare.

Det skriver B.T.

"Der er stadig meget vand i vandløbene – især i Øst- og Sydjylland" fortæller vagthavende meteorolog ved DMI, Anna Christiansson.

Meteorologen advarer om, at oversvømmelser kan opstå med blot 12 til 24 timers forsinkelse fra det tidspunkt, hvor regnen falder. Denne forsinkelse skyldes tiden det tager for vandet at nå de større vandløb og potentielt forårsage oversvømmelser.

På grund af det massive regnvejr i weekenden, var vandstanden i åer og vandløb allerede høj, hvilket øger risikoen for lokale oversvømmelser.

Vejforholdene er allerede påvirket, hvor Vestvejen fra Horsens mod Billund er spærret mellem Korning og Uldum på grund af oversvømmelse, og Jens Holms Vej i Kolding er lukket af frygt for, at våde træpiller i pakhuse kan forårsage sammenbrud.

Selvom vejret forventes at berolige sig i dag, er DMI opmærksom på, at vandstanden i vandløbene vil falde i løbet af dagen, især i Øst- og Sydjylland.

"Det bliver mest skyet og ret gråt i dag. Der kan komme byger i løbet af dagen, især i Vest- og Nordjylland," lyder det fra Anna Christiansson.

Selvom regntøjet måske kan forblive i klædeskabet i dag, opfordrer DMI folk til at være forberedt på koldt vejr.

Dagens temperaturer vil nå mellem fem og ti grader med op til hård vind. Områder med pålandsvind, især ved østvendte kyster i den nordlige del af landet, vil opleve de laveste temperaturer.

Det danske vejr kan stadig være uforudsigeligt, og det er vigtigt at følge DMI's opdateringer for eventuelle ændringer og opdateringer vedrørende vejrforhold og oversvømmelsesrisici.

Anbefalet til dig