DMI: Varsler om farligt vejr

22/02/2020

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Det bliver desværre ikke en dejlig weekend, hvis man kigger på vejret. DMI varsler farligt vejr, og der skulle kommer egn og blæst hele weekenden.

Mest læste i dag

Hvis du ikke først lige er stået op, har du sikkert bemærket, at det ikke er et specielt tiltalende vejr at gå ud i.

Det øser ned over det meste af landet, og det blæser også ganske meget. Desværre så bliver det sådan, hele weekenden kommer til at foregå, og faktisk kan det blive endnu værre.

DMI har udsendt to varsler for weekenden. En kategori 1-varsel for voldsomt vejr, og en kategori 2-varsel for farligt vejr.

Det farlige vejr forventes at ramme omkring Limfjorden, og det starter i dag omkring klokken 17.00, og det forløber indtil mandag klokken 05.00.

Det forventes, at der vil være op til 1.6 meter vand over den normale vandstand i Limfjorden, og det kan altså medføre oversvømmelser og betydelige skader på klitter, diger, havne og bygninger.

Du opfordres derfor til ikke at opholde dig disse steder.

Kategori 1-varslen løber fra i dag klokken 23.00 til i morgen klokken 06.00, og her forventes vandstanden at blive op til 2.2 meter over den normale vandstand.

Lørdag

Der forventes kun at komme lidt sol i løbet af lørdagen. Det vil formentlig være i Jylland. Temperaturen vil være omkring de 8 grader, men det vil desværre ikke føles sådan, da der kommer masser af blæst.

DMI meddeler, at der kan komme vindstød helt op til stormstyrke.

Søndag

Det vil klare en smule op, og der er mulighed for, at der vil komme lidt mere sol end vi får i dag lørdag. Der forventes mellem 5 og 8  grader, men desværre også en hel del regn og blæst.

Først på dagen vil der være sol, men i løbet af dagen bliver det skyet, og så kommer der en del regn.

Der er desværre ikke udsigt til, at regnen vil høre op i løbet af de næste par dage.

 

Anbefalet til dig