DMI: Voldsomt blæsevejr rammer Danmark i aften og nat

Af: Thea Andersen

|

06/10/2023

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Der er udsigt til endnu en blæsevejrsdag.

Mest læste i dag

Hvis du ikke er interesseret i at læse om kedeligt dansk vejr, så er der heldigvis andre spændende artikler, du kan kaste dig over.

For det er en grå, våd og blæsende fredag, vi har i vente.

En varmfront med skyer og regn ligger nemlig over Danmark og bevæger sig østover. Fronten efterfølges af en kraftig vestlig strømning af fugtig luft, så det er med at holde på hat og briller, hvis du skal udenfor.

'Først på dagen er vinden let til frisk fra sydvest, men i løbet af eftermiddagen og aftenen bliver vinden skruet et nøk opad til jævn til hård vind, ved kysterne stedvis kuling eller hård kuling med kraftigere vindstød lokalt af stormede kuling eller stormstyrke,' oplyser meteorolog ved DMI Mette Wagner i 'meteorologens kommentar' på vejrtjenestens hjemmeside.

Billedet herunder viser DMIs prognosers bud på, hvor kraftige vindstødene bliver i aften omkring klokken 22.00.

Vinden forventes at aftage en smule i løbet af natten til lørdag.

Lørdagen ser ud til at byde på tørt vejr med lidt eller nogen sol, men i den sydvestlige del af landet skyet og lidt regn af og til. Temperaturer ventes mellem 11 og 13 grader, og vinden bliver jævn til hård fra nordvest og vest. Om natten til dels klart vejr og den sydlige del efterhånden tørt.

Søndag bliver lidt køligere med nogen eller en del sol. Temperaturerne vil ligge mellem 10 og 14 grader og svag til jævn vind fra nord eller skiftende retninger. Om natten efterhånden skyet med udbredt regn.

Anbefalet til dig