DR-kendis vinker farvel: Her er hans afløser

10/05/2023

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Hun træder til i sommeren 2023.

Mest læste i dag

I november i fjor blev det bekræftet, at Philip Faber til sommer vil træde tilbage fra stillingen som dirigent for DR Pigekoret.

Og nu har DR bekræftet, at man har fundet hans afløser.

Pressemeddelelsen, som DR har udsendt, informerer således om, at kvinden, der bliver Fabers afløser, hedder Charlotte Rowan.

28-årige Rowan kommer fra Storbritannien, hvorfra hun har sin musikalske uddannelse. Derudover har hun haft en karriere som organist samt dirigent.

Dog valgte hun i 2018 at forlade Storbritannien til fordel for Danmark, hvor hun har videreuddannet sig som kordirigent, og de seneste tre år har hun været dirigent for Herning Kirkes Drengekor.

Og nu er tiden kommet til at stå i spidsen for DR Pigekoret, som hun anser for et af verdens førende pigekor:

"DR Pigekoret er uden sammenligning et af de bedste pigekor i verden. Koret er på én gang en uvurderlig ambassadør for dansk musik og den danske sangskat og samtidig et smukt symbol på, hvor stærkt et talentfællesskab for unge mennesker kan være. Jeg ser frem til at blive en del af det fællesskab, der er i og omkring DR Pigekoret, og at bidrage til at det kan blomstre videre i fremtiden – både kunstnerisk og menneskeligt," siger Charlotte Rowan.

Udnævnelsen kommer i en svær tid.

Det sker efter en række krænkelsessager, der har chokeret Danmark - og ikke mindst DR.

I 2021 kunne en omfattende advokatundersøgelse afsløre, at 64 mennesker, som alle havde været en del af DR Pigekoret, var blevet krænket af seks voksne.

Derudover stod en række tidligere medlemmer ifølge Ekstra Bladet frem og løftede sløret for en massiv krænkelseskultur, som angiveligt går årtier tilbage.