Dronning Mary sætter ord på: Sådan har dronning Margrethe det efter sit fald

Af: Liva H.

|

23/09/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dronning Mary sætter ord på svigermors tilstand.

Lige nu læser andre også

Dronning Mary åbnede mandag op om dronning Margrethes helbred, efter at den 84-årige dronning i sidste uge faldt og blev indlagt på Rigshospitalet.

Dronning Margrethe, der pådrog sig en skade omkring nakkehvirvlerne og et brud på venstre hånd, har efterfølgende været sygemeldt og modtaget behandling. Nu sætter Mary ord på sin svigermors tilstand.

Det skriver BILLED-BLADET

Efter faldet på Fredensborg Slot blev dronning Margrethe kørt til Rigshospitalet onsdag aften, sidste uge.

Ifølge kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, har dronningen det "efter omstændighederne godt" og blev indlagt til observation for at sikre en grundig behandling. Få detaljer om dronningens helbred er blevet delt, men nu har dronning Mary for første gang givet et indblik i forløbet.

Mary tager bladet fra munden

Ved Landskonferencen for sundhedsplejersker i København, hvor Mary deltog, blev hun spurgt om, hvordan dronning Margrethe har det efter sit uheld. Mary fortalte, at dronningen klarer sig godt trods situationens alvor.

"Efter omstændighederne har hun det rigtig godt. Jeg har haft mulighed for at besøge hende et par gange siden, hun kom hjem. Hun er mega sej. Tak for spørgsmålet", svarede dronning Mary til de fremmødte.

Denne opdatering bringer en vis ro og optimisme, da offentligheden har fulgt med i dronningens tilstand siden ulykken.

Mary beskrev desuden, at dronning Margrethe formår at holde humøret højt, selvom hun har været igennem en svær tid.

"Ja, det kan hun", bekræftede dronning Mary så fint, da hun blev spurgt, om Margrethe stadig har sit karakteristiske gode humør.

Selvom dronning Margrethe fortsat vil være sygemeldt i den kommende tid for at sikre en god helbredelse, giver dronning Marys udtalelser håb om, at bedringen er godt i gang og vi snart får dronningen at se igen.

Dronningens stærke ånd og evne til at tackle udfordringer har tidligere vist sig at være uvurderlig, og der er ingen tvivl om, at hun med tiden vil vende tilbage til sit aktive virke.

Anbefalet til dig