Dyster prognose fra SSI: Smittebølge på vej

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
SSI forudser stigende coronas­mitte til vinter.

Mest læste i dag

Bedst som man troede, at Danmark var kommet ud på den anden side, bliver vi hevet i nakken og trukket tilbage til orkanens øje.

Det mener i hvert fald Statens Serum Institut, som nu er ude at forudsige, at en del danskere vil blive ramt af corona i efteråret og til vinter.

Det skriver B.T.

I samme ombæring kan Tyra Grove Krause, der er faglig direktør på Statens Serum Institut, fastslå, at vi umiddelbart ikke får brug for at finde mundbindet frem igen.

"Vi kan forvente stigende smittetal hen over efteråret og vinteren, for der har lungevejsvirus bedre betingelser for at smitte mellem mennesker. Men jeg tror ikke, at vi vil få en meget stor bølge, som vi så de første år med corona. Mere et mønster ligesom sidste år, hvor der kommer flere mindre smittebølger hen over efteråret og vinteren, som kan være drevet af nye varianter, der kommer på banen."

Ikke nok med, at man umiddelbart vil kunne lade mundbindet blive i lommen, så ser det heller ikke ud til, at der er andre restriktioner på vej fra myndighedernes side.

For langt de fleste, der ender med at blive smittet, vil ikke blive alvorligt syge.

Hun tror derimod, at det vil føre til lidt flere sygemeldinger end normalt på arbejdspladserne og understreger det vigtige i at blive hjemme, hvis man er syg.

Over for Børsen udtaler Tyra Grove Krause, at det skyldes, at danskerne nu har opbygget en større immunitet i befolkningen. Og så sætter den herskende omikronvariant sig i de øvre luftveje og ikke så dybt nede i lungerne som de første varianter.

Netop dét er årsagen til, at vi ikke længere bliver så syge.

Skulle der komme en ny variant til, henviser den faglige direktør til, at vi fortsat har vores vacciner, som vi igen kan gøre brug af. 

Udmeldingen kommer ikke længe efter Statens Serum Instituts enorme brøler, som blev tilskrevet en IT-fejl.

Her var breve med invitation til vaccination af børn blevet sendt ud til forældre, der ikke har forældremyndighed

Anbefalet til dig