Efter afsløring i TV 2-dokumentar: Korrupt topadvokats konkursager skal gennemgås

Af: Liva Høyberg

|

12/06/2024

Nyheder
Foto: TV 2
Foto: TV 2
Det er aldrig sket før i Danmarks historie at så mange sager skal genåbnes.

Mest læste i dag

TV 2's dokumentarserie "Den sorte svane" afslører detaljeret, hvordan den kriminelle underverden i samarbejde med samfundets elite, hvidvasker millioner og omgår lovgivningen.

En central figur i denne sag er topadvokaten Nicolai Dyhr, der på det tidspunkt arbejdede som partner og advokat hos Horten.

Det gør han dog ikke mere, efter de skjulte optagelser i dokumentarserien så dagens lys. Horten har oplyst, at man øjeblikkeligt suspenderede Nicolai Dyhr, og at man har iværksat både intern og ekstern undersøgelse af sagen.

Nu er der nyt i sagen.

Det skriver TV 2

Gældsstyrelsen er nemlig klar til at investere millionbeløb i at genåbne afsluttede konkursager håndteret af en topadvokat.

Dette fremgår af en aktindsigt i en kendelse fra Sø- og Handelsretten.

Ifølge Troels Michael Lilja, professor ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet, er det en hidtil uset situation i Danmark, hvor så mange konkursboer skal genoptages i så stort et omfang.

Men baggrunden for det, er den manglende tillid til det arbejde, som Nicolai Dyhr har udført, som ifølge loven skal varetage kreditorernes interesser.

"Gældsstyrelsen er efter programmerne kommet i tvivl om, hvorvidt Nicolai Dyhr reelt har arbejdet for kreditorerne, eller om han har varetaget andre interesser. Det er så det, de nu får mulighed for at få undersøgt," udtaler professor Troels Michael Lilja til TV 2.

Sådan skal det foregå:

Gældsstyrelsen har udvalgt i alt 25 konkursboer fordelt på seks skifteretter, som skal genåbnes for nærmere undersøgelse. 16 af disse ligger i Sø- og Handelsretten, hvor det er Kammeradvokaten, der er sat til at gennemgå sagerne.

Nicolai Dyhr er selv trådt tilbage fra 23 sager, kort efter at dokumentarserien blev offentliggjort, og Sø- og Handelsretten har frataget ham yderligere 58 sager. Sammenlagt med de 25 sager, der nu skal genåbnes, er der således mere end 100 konkursboer, der skal have ny kurator.

De nye genåbninger forventes at koste op til 1,25 millioner kroner. Retsdokumenter viser nemlig, at Gældsstyrelsen er villig til at bruge op til 50.000 kroner på hver af de 25 sager.

Horten-advokater tager skarp afstand

I en besked på Hortens hjemmeside reagerer de på de afsløringer, som dokumentarserien kommer med, og udtaler sig yderligere om Nicolai Dyhrs rolle i firmaet.

Det kan du læse her

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig