Efter Børsen brændte ned: Kong Frederik får særlig rolle i genopbygningen

Af: Liva H.

|

14/08/2024

Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Endelig sker det!

Lige nu læser andre også

Den 16. april 2024 blev en dag præget af både sorg og tab, da en brand brød ud på den ikoniske bygning, Børsen. Selvom halvdelen af bygningen og nogle af dens værdifulde malerier blev reddet, stod det klart, at bygningen ikke længere var til at genkende. Årsagen til branden er stadig ikke offentliggjort, men Børsen skal genopbygges – og her vil kongen spille en helt særlig og afgørende rolle i processen.

Det skriver Ritzau ifølge B.T.

Genopbygningen af Børsen: Kongen Lægger Første Sten

Den administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, har annonceret, at genopbygningen af den ikoniske bygning, Børsen, snart vil begynde. Som symbol på genopbygningen vil kongen den 26. september lægge den første sten i fundamentet, en handling der falder sammen med Børsens 400-års jubilæum.

"Det holder vi fast i, og vi bruger anledningen til at markere, at vi nu går i gang med at bygge for de næste 400 år," siger Brian Mikkelsen. Selvom kongen lægger den første sten, vil det tage flere år, før bygningen står færdig.

Den østvendte del af bygningen, som kun blev skadet af røg og vand, forventes at være klar om cirka et år. Den vestvendte del, der brændte helt ned, vil dog tage flere år at genopbygge.

"Vi skal nok finde de rette til at udføre arbejdet. Mange håndværkere har allerede budt sig til. Den store opgave bliver at koordinere det hele. Der skal tages tusindvis af beslutninger. Det har vi heldigvis et helt hold, der er dedikeret til. Jeg er helt tryg ved, at vi får lavet en bygning, der står de næste 400-500 år," tilføjer Brian Mikkelsen.

Planen er at genbruge en del af murstenene fra de nedbrændte ruiner, men da der skal bruges omkring 800.000 mursten, vil der også skulle anvendes nye. Derudover vil mellem 500 og 800 fyrretræer blive brugt som bjælker i den genopbyggede del af bygningen. Slots- og Kulturstyrelsen afventer i øjeblikket de sidste arkitekttegninger, som skal godkendes, før opgaven kan sendes i udbud.

Anbefalet til dig