Efter kamp med dødelig sygdom: Toppolitiker vender tilbage

03/05/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Efter flere måneders kamp med den frygtelige sygdom, vender han nu tilbage på posten

Mest læste i dag

Han er en af de mest prominente konservative politikere i nyere tid. Han er Ridder af Dannebrog. Og forhåbentlig kan han også snart pryde sig med titlen “cancer-overlever”.

Det tyder i hvert fald på, at Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler, snart kan lade helbredet få en mindre prioritet end tidligere. Han vender nemlig snart tilbage til borgmesterkontoret, skriver B.T.

Ziegler måtte træde tilbage fra borgmesterposten i oktober sidste år, da han blev diagnosticeret med akut leukæmi. 

Men nu gør han politisk comeback efter langtidssygemelding. Den 25. maj vender han nemlig tilbage.

- Det er nu snart syv måneder siden, at "lynet slog ned", og jeg fik konstateret akut leukæmi. Jeg har været gennem et omfattende behandlingsforløb med kemoterapi, stamcelletransplantation og behandling med immundæmpende medicin. Det har ikke været nogen fest, skriver Zeigler på hans Facebook-profil.

I opslaget skriver Zeigler selv, at han fysisk har fået det bedre, og det forbedrende helbred har også givet ham energi til at vende tilbage til politiken. 

- Efter samråd med min læge har jeg besluttet at raskmelde mig som borgmester den 25. maj. Det er dagen efter det ordinære byrådsmøde i maj måned. Jeg glæder mig helt vildt, skriver Ziegler, og fortæller at behandlingen har vist særdeles positive tal.

- For eksempel er 99 procent af mine blodceller nu skabt af donors stamceller. Med andre ord er nu kun en procent tilbage "af mig". Det er rigtig godt, for kræften blev jo i sin tid skabt af mutationer i mit eget system, fortæller den tilbagevendende borgmester.

Velkommen tilbage, og god bedring.