Efter konkurs: Lauritz.com-ejere skal ikke slippe så let

Af: Liva Høyberg

|

10/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dette fremgår af en redegørelse, som Ritzau har fået adgang til.

Mest læste i dag

Lauritz.com, en kendt auktionsplatform, måtte erklære konkurs sidste år.

Konkursen kom efter en periode præget af økonomiske udfordringer, hvor virksomheden flere gange havde udskudt tilbagebetalingen til sine kunder.

De manglende betalinger bidrog til en tiltagende mistillid og økonomisk ustabilitet, som til sidst førte til virksomhedens konkursbegæring.

Lauritz.com blev erklæret konkurs sidste år.

Efter konkursen har mange af auktionshusets kunder desværre måttet erkende, at de hverken kan få de penge eller de varer, de havde til gode hos Lauritz.com.

Højt at flyve , langt at falde

Før konkursen havde Lauritz.com været en populær platform for køb og salg af kunst, design, antikviteter og andre luksusvarer.

Virksomheden havde formået at skabe et bredt netværk af købere og sælgere, men led under interne problemer og en svigtende likviditet.

Ejere skal stå til regnskab

Som følge af konkursen har kuratorer nu indstillet til, at der indledes sag om konkurskarantæne mod de tidligere medlemmer af virksomhedens ledelse, herunder Bengt og Mette Sundström.

Denne anbefaling baserer sig på en redegørelse, som journalister fra Ritzau har haft adgang til, og som beskriver de ledelsesmæssige og økonomiske fejltrin, der ledte til virksomhedens kollaps.

Konkursen og de efterfølgende juridiske tiltag tegner et billede af en virksomhed, der måtte bøje sig under vægten af dårlig forvaltning og finansielle problemer, efterlader kunder og samarbejdspartnere i en uholdbar situation.

Aktiver i Lauritzen.com for knap 6,2 millioner kroner

Aktiverne i Lauritz.com er på nuværende tidspunkt opgjort til cirka 6,2 millioner kroner. Det fremgår i en redegørelse fra de to kuratorer i konkursboet, Rune Derno og Henrik Selchau Poulsen.

Anbefalet til dig