Efter pressemøde: Nu reagerer Mette Frederiksen

07/12/2020

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Det er kun få timer siden, at Mette Frederiksen præsenterede delvise nedlukninger i Danmark. Nu kommer hun med en besked til danskerne.

Mest læste i dag

Præcis kl.12.00 tonede statsministeren endnu en gang frem på skærmen og talte til danskerne. For rigtig mange, var det nok ikke dét som man havde håbet på at høre. Tallene går den forkerte vej og smitten har endnu en gang fået godt fat.

Derfor blev en lang række restriktioner forlænget, mens der også kom nye til. Især gik det hårdt ud over de 38 kommuner i landet, hvor smitten er størst. Her bliver blandt andet børn fra 5. klasse hjemsendt, barer, restauranter og cafeer lukkes, og idrætsaktiviteter lukker ned.

Det er ikke mange timer siden, at Mette Frederiksen stod i Spejlsalen og talte til danskerne, men her til aften er hun kommet med endnu en besked til danskerne. Den er kommet i et opslag, som hun har delt på Facebook og Instagram.

Beder danskerne om at holde fast

“Kære alle

Vi står et svært sted. På den ene side kan vi ane håbet i horisonten. Vaccinen er på vej. Lyset er tændt. 2021 bliver forhåbentlig året, hvor vi tager afsked med de begrænsninger, corona har medført.”

“På den anden side er situationens alvor igen blevet tydelig. Smitten er stigende. Det er bekymrende. Vi har årstiden imod os. Og myndighedernes forventning er - desværre - at januar og februar kan blive nogle meget hårde måneder i epidemien.”

“I dag forlænger vi de landsdækkende restriktioner, og vi laver en yderligere delvis nedlukning i de 38 kommuner, hvor smitten er for høj. Jeg ved godt, at det er hårdt for de mange af jer, der bliver ramt. Men I må ikke være i tvivl om, at det virker.”

“Vi er nået så utrolig langt i Danmark. I ni måneder har vi levet med begrænsninger og afsavn for at holde smitten nede. Det har virket. Jeg beder i dag alle om at holde ud. Vi skal igennem den næste tid sammen. Håbet er kommet tættere på, men vi skal alle holde fast lidt endnu.”

“Kære Danmark. Vi klarede foråret, sommeren og efteråret sammen. Nu skal vi også klare vinteren. Det er jeg sikker på, at vi sagtens kan.

Pas rigtig godt på hinanden.”

Sådan lyder ordene fra statsministeren, som endnu en gang, beder danskerne om, at holde fast og overholde restriktionerne, i kampen mod corona. 

Udover de nye- og forlængede restriktioner, blev der også talt om julen på pressemødet. Den bliver nemlig heller ikke som vi plejer - det kan du læse mere om her:

Herunder kan du se hele Mette Frederiksens opslag: 

 

Anbefalet til dig