Efter racistiske tilråb: Nu reagerer UEFA på serbisk trussel om at trække sig fra EM

Af: Liva Høyberg

|

21/06/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis ikke UEFA reagerer i form af sanktioner, har Serbien truet med at forlade EM

Lige nu læser andre også

EM-kampen mellem Kroatien og Albanien har tiltrukket sig stor opmærksomhed, ikke kun på grund af selve kampen, men også på grund af begivenhederne på tribunerne.

Efter øget pres, fra blandet andet DBU, som udtaler, at sådanne udtalelser (som dem de kroatiske og albanske tilskuere angiveligt skulle have råbt, red.) ikke hører hjemme under en fodboldfest, og at det kun er UEFA, der kan indføre sanktioner, er UEFA nødt til at reagere.

Det skriver Sportbible

I kampen mellem Albanien og Kroatien skulle der i det 59. minut angiveligt være blevet råbt "dræb, dræb, dræb, serbere" blandt tilhængerne af de to lande, hvilket fik den serbiske generalsekretær, Jovan Surbatovic, til at reagere ved blandt andet at sende en formel klage til UEFA over tilskuernes opførsel.

I et interview med RTC udtaler Jovan:

"Først og fremmest vil jeg takke fansene for støtten i kampen mod England, og jeg håber, at vi kan slå Slovenien. Det, der skete, er dog skandaløst, og vi vil bede UEFA om sanktioner. Hvis det ikke sker, må vi overveje ikke at fortsætte i denne turnering,"

Dette har medført, at UEFA torsdag offentliggjorde, at de netop har iværksat en undersøgelse vedrørende den potentielle racediskriminerende adfærd.

Anbefalet til dig