Efter Ritt Bjerregaards død: De danser på hendes grav

Nyheder
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Den københavnske ungdom har tydeligvis ikke glemt den tidligere overborgmester.

Mest læste i dag

Når det kommer til stridigheder mellem den danske ungdom og de politiske magter i det 21. århundrede, så bliver det ikke meget større - eller voldsommere - end kampen om Ungdomshuset på Jagtvej 69 i København i 2007.

Og nu blusser hævntørsten sig op i de unge. Det skriver Se og Hør.

I søndags sov den tidligere overborgmester, Ritt Bjerregaard, stille ind, i en alder af 81 år gammel.

Men det var tydeligvis ikke alle der ønskede hende en fredfuld afsked fra jorden. 

Den selv samme forening bag Ungdomshuset, der nu ligger på Dortheavej 61 i Københavns Nordvestkvarter, havde nemlig oprettet en “afskedsceremoni” på Facebook, med titlen “SÅ ER VI KVIT, RITT!! - Baraften”; en aften der, i sin begivenheds beskrivelse i sig selv, skulle stå i Bjerregaards tegn:

"Slæb kadaveret forbi Ungeren og send en væmmelig tanke efter tidligere overborgmester Ritt Bjerregård. Nu har vi fået både ret og fred!" stod der i informationsfeltet.

Begivenheden der fandt sted i søndags, selv samme dag som Ritt Bjerregaards død, tiltræk unge til en aften med hån, kampråb og alkohol.

Og ligesom nedrivningen af Ungdomshuset for 16 år siden, så blev arrangementet langt fra mødt af udelukkende, positive tilbagemeldinger.

Blandt andet har borgeren, Mads Vendilin Olesen, delt et tweet, hvor han udtaler at det er “det absolut mest usympatiske, du kommer til at se på nettet i dag”, Se tweetet her:

Også Borgerrepræsentant i Københavns Kommune, Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti, mener at Ungdomshusets “hyldest” bør have konsekvenser.

"Dansk Folkeparti vil have standset tilskud til Ungdomshuset på Dortheavej i København, efter at Ungdomshuset officielt, i går aftes, inviterede til fejring af Ritt Bjerregaards død" skriver Rudaizky på hans Facebook-profil.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig