Efter “shitstorm” og økonomisk krise: Nu sagsøger han TV 2

17/03/2023

Nicolai O. Haugsted

Foto: Shutterstock
Den omdiskuterede læge lægger nu sag an mod TV 2, da han har oplevet stort økonomisk tab

Mest læste i dag

“Dårlig omtale er bedre end ingen omtale” lyder det gamle ordsprog.

Medmindre omtalen kommer fra TV 2-journalisten Morten Spiegelhauer i hans afslørende dokumentarprogram “Operation X”.

Det har den danske læge Nikolas Valsamidis nu erfaret på egen krop, efter at TV 2 bragte udsendelsen “Operation X - Lægens livsfarlige operationer” der netop omhandlede hans fedmeoperationer på en række patienter, skriver Ekstra Bladet.

I afsnittet møder journalisten og værten Spiegelhauer en række tidligere patienter hos Valsamidis, der fortæller om de alvorlige efterfølger de oplevede, efter have været under kniven hos den skandaleramte læge.

Listen af fysiske konsekvenser de tidligere patienter beskriver, lyder på blandt andet tarmslyng, stærke smerter, opkast med blod, mad gennem sonde, og en fjernet galdeblære.

Alle patienter fik indgrebene foretaget på lægens klinik i Grækenland, fordi det enten var billigere, eller fordi de ikke kvalificerede sig til fedmeoperation i Danmark.

Der gik ikke længe fra programmet fik premiere, til Valsamidis oplevede efterfølgerne af “shitstormen”. 

Kort tid efter udsendelsen blev vist, opsagde firmaet SOS International samarbejdet med lægen, samtidig med at en række allerede bookede patienter aflyste deres kommende operationer.

Samlet hævder lægen, at der er tale om et økonomisk tab på 1.4 millioner kroner - og derfor lægger han nu sag an mod TV 2 og ansvarende chefredaktør Anne Engdal Stig Christensen.

Sagsanlægget lyder på ærekrænkende beskyldninger, både fremført af udsendelsen samt TV-stationens andre platforme.

- Jeg har opereret cirka 150 danskere siden 2015, og af de 150 vil jeg vove at påstå, at over 90 procent har det rigtig, rigtig godt, fortalte lægen til TV 2.

Både TV 2 og Christensen kræver frikendelse, fordi omtalen af Valsamidis og de tidligere patienter ikke er retsstridig, informerer deres advokat.

Lægen har ikke dokumenteret det påståede tab på 1.4 millioner kroner, skriver TV 2.

Anbefalet til dig