Efter sygdom: Nu afslører Jørgen Leth nyt om helbredet

Af: Thea Andersen

|

22/06/2023

Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix
Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix
Nu er der nyt om helbredet.

Mest læste i dag

De fleste danskere forbinder ham med lyden af sommer, og det er absolut ikke svært at forstå hvorfor.

Gennem årene har filminstruktøren, kunstneren og ikke mindst cykelkommentatoren Jørgen Leth nemlig gjort god figur som kommentator på verdens største cykelløb. 

Men for et par år siden lakkede det eventyr mod enden, og på Jørgen Leths ældre dage har der været en del virak. Det er dog ikke det, som har trukket overskrifter de seneste måneder.

Tilbage i marts blev Jørgen Leth nemlig indlagt efter at være faldet, hvilket betød, at han og makkeren Jørn Mader måtte aflyse deres foredrag "Den sidste tour". Foredraget skulle oprindeligt have været afholdt tilbage i september 2022, men det blev også aflyst på grund af sygdom hos begge herrer.

I sidste måned måtte han også aflyse en koncert i Bremen på grund af helbredet, skriver SE og HØR.

Men nu er der imidlertid gode nyheder fra kommentatorlegenden.

"Som du kan se, så har jeg svært ved at holde balancen, så jeg holder fast i den her (sin stok red.)," fortalte han, da SE og HØR møder ham og hans søn Asger til premieren på "Toves værelse" i Imperial onsdag aften, og tilføjer:

"Men ellers går det meget godt. Det går fremad."

Filmen "Toves værelse" handler om den danske digter Tove Ditlevsen og hendes stormfulde ægteskab med Ekstra Bladets chefredaktør Victor Andreasen. De bliver spillet af Paprika Steen og Lars Brygmann.

Du kan se traileren til filmen herunder.

Anbefalet til dig