Efter afsløringer i TV 2-dokumentar: Regeringen indkalder til krisemøde

Af: Liva Høyberg

|

07/06/2024

Nyheder
Foto: Tv2 / Folketinget
Foto: Tv2 / Folketinget
Mødet kommer i kølvandet på tv2 dokumentaren og dens afsløringer.

Mest læste i dag

Efter udgivelsen af den store svare, der afslører vilde detaljer om det organiserede hvidvask, der foregår i samspil mellem underverdenens kriminelle og samfundet elite, kalder regering nu til møde.

Det er ikke småting, der skal diskuteres.

Det skriver Ekstra bladet

Som reaktion på afsløringerne i TV 2-dokumentaren 'Den sorte svane' har regeringen inviteret Folketingets partier til et møde for at forstærke indsatsen mod den type kriminalitet, som dokumentaren har fremvist.

Mandag vil Justitsministeriet være vært for et strategimøde med særligt fokus på hvidvask og skatteunddragelse, fremgår det af en pressemeddelelse fra ministeriet.

Dokumentaren, der afdækkede omfattende kriminelle handlinger såsom hvidvask og svindel med forurenet jord ved hjælp af skjulte optagelser og en indlejret informant, har tydeligt vækket politisk opsigt og kræver ansvar og handling nu.

Flere ministre fra regeringen vil deltage, selvom deres navne ikke er blevet offentliggjort. Der er endnu ikke frigivet information om specifikke forslag, der måtte blive diskuteret på mødet.

Blandt andet har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard udtrykt vrede og forargelse efter dokumentarens afsløringer og erklæret sig åben for nye tiltag.

Fik hurtigt konsekvenser efter afsløring

Serien har resulteret i betydelige konsekvenser for flere af de omtalte personer. For eksempel er advokaten Nicolai Dyhr fra firmaet Horten blevet fyret og undersøges nu af Advokatrådet. Advokat Lise Roulund er blevet politianmeldt af samme råd. Endvidere har Amira Smajic, en nøglefigur i serien og erhvervsjurist, indrømmet brud på loven og kan nok forvente et retsligt efterspil.

Disse forhold har fået formanden for Advokatrådet, Martin Lavesen, til at undskylde på vegne af advokatstanden til regeringen, idet han erkender behovet for bedre tilsyn med professionen.

I Køge har kommunalpolitikeren Erik Swiatek (S) fratrådt som lokal gruppeleder for Socialdemokratiet. Miljøanalytiker Benny Østerø og ejendomsudvikler Martin Odgaard er begge blevet politianmeldt.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig