Efterårsferie i Danmark? Her er de bedste zoologiske haver og deres åbningstider i uge 42

Af: Liva H.

|

25/09/2024

Nyheder
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Læs mere i artiklen.

Lige nu læser andre også

Efterårsferien nærmer sig med hastige skridt, og for mange betyder det en tiltrængt pause fra hverdagens travlhed, hvor dagtilbud og skoler lukker ned, og familier får tid til at være sammen. Selvom ferien ofte forbindes med afslapning og ro, er det alligevel rart at have nogle sjove og spændende aktiviteter på programmet, så dagene ikke bare flyder sammen uden indhold.

Når vejret begynder at blive køligere, og bladene falder fra træerne i de smukkeste efterårsfarver, er der få ting, der kan samle hele familien på samme måde som en tur i zoologisk have.

Hvad kan være bedre end at tilbringe en dag omgivet af eksotiske dyr, lærerig naturformidling og sjove oplevelser for både store og små?

Da det er efterårsferie, kan der dog være ændrede åbningstider i nogle af de mest populære zoologiske haver. Så for at gøre planlægningen lidt lettere for dig, har vi her samlet en oversigt over åbningstiderne i uge 42 for nogle af Danmarks bedste dyreparker.

Givskud Zoo

I Givskud Zoo kan du både opleve dyrene til fods og tage på safari i bil, hvor du kommer helt tæt på løver, giraffer og andre fascinerende dyr.

I uge 42 holder parken åbent fra mandag til fredag kl. 10.00-17.00, og i weekenderne er åbningstiderne også fra kl. 10.00-17.00. Perfekt til en heldagstur for hele familien.

Læs mere her.

Københavns Zoo

Københavns Zoologiske Have er en af Europas ældste og mest besøgte dyreparker, og den har masser at byde på for både store og små.

I uge 42 kan du besøge haven fra mandag til fredag mellem kl. 09.00-17.00, og i weekenden gælder samme åbningstid. Her kan du blandt andet opleve de populære elefanter, isbjørne og flamingoer, eller tage en tur i det tropiske fuglehus.

Læs mere her

Odense Zoo

Odense Zoo er en anden fantastisk mulighed, hvis I er på udkig efter en spændende dag med masser af dyreoplevelser.

Haven holder åbent hver dag i uge 42, fra kl. 09.00-18.00, både på hverdage og i weekenderne. Her kan du blandt andet se giraffer, tigre og de imponerende søkøer i deres store bassiner.

Læs mere her.

Aalborg Zoo

Hvis turen går mod det nordjyske, er Aalborg Zoo et godt valg for en efterårsudflugt. Haven har åbent i hele uge 42, mandag til søndag fra kl. 10.00-17.00. Her kan du møde alt fra rensdyr og tigre til eksotiske dyr som zebraer og flamingoer – og så kan du opleve den hyggelige stemning i zoo, når bladene falder, og efteråret viser sig fra sin smukkeste side.

Læs mere her.

Randers Regnskov

Randers Regnskov tilbyder en anderledes dyreoplevelse, hvor du kan træde ind i en tropisk verden fyldt med farverige fugle, slanger, aber og eksotiske planter. Regnskoven holder åbent hele uge 42, alle dage fra kl. 10.00-17.00, så der er masser af muligheder for at opleve noget helt unikt i ferien.

Læs mere her.

Knuthenborg Safaripark

Hvis du er på udkig efter en kombination af dyrepark og safarieventyr, så er Knuthenborg Safaripark et oplagt valg. I uge 42 holder parken åbent hver dag fra kl. 10.00-17.00.

Her kan du tage familien med på en tur gennem parken i bil og se løver, giraffer, næsehorn og mange andre spændende dyr – helt tæt på.

Læs mere her

Planlæg din efterårsferie

Med disse zoologiske haver på listen er der ingen undskyldning for ikke at komme ud og få nogle fantastiske oplevelser i efterårsferien.

Hvad enten I er til klassiske zoologiske haver eller mere eksotiske og eventyrlige dyreparker, så er der noget for enhver smag.

Anbefalet til dig