Elon Musk afslører særlig plan: Vil levere grøn energi til hele verden

02/3/23 17:44

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Mangemilliardær Elon Musk har afsløret fase tre af sin såkaldte 'Master Plan', som blandt andet vil byde på 'grøn energi til hele verden'.

Elon Musk afslørede sin ambitiøse plan i forbindelse med Teslas 'Investor Day', hvor han opdaterede virksomhedens aktionærer om deres fremskridt med hensyn til Cybertruck og andre projekter.

Men i stedet for kun at tale om de kortsigtede planer for virksomheden, valgte Musk også at fremsætte en række dristige udtalelser om sin store plan for menneskehedens fremtid.

Blandt andet talte han om en række forskellige teknologier, herunder varmepumper, 'grøn' brint samt elektriske både og fly. Han nævnte også, at Tesla på et tidspunkt kan kaste sig over disse.

Hans 'Master Plan' involverer at tilføje vedvarende energi til elnettet, produktion af elektriske køretøjer, installation af varmepumper i boliger og bygninger, brug af brint til industrielle applikationer samt produktion af fly og både. Musks plan er at skabe 'en civilisation med bæredygtig energi'.

Tesla forventer, at det vil koste 10 billioner dollars at skabe denne bæredygtige fremtid, der skal være drevet af vedvarende energi. Musk sagde, at det 'ikke er et stort tal i forhold til den globale økonomi'.

"Der er en klar vej til en bæredygtig energi på Jorden. Det kræver ikke, at vi ødelægger naturlige habitater. Det kræver ikke, at vi er tilbageholdende og stopper med at bruge elektricitet og på en måde er i kulden eller noget," sagde han ifølge The Verge.

Musk præsenterede også sin vision om fremtiden, hvor der vil være flere robotter end mennesker. I denne forbindelse blev der vist en videopræsentation af virksomhedens Optimus-robot på en storskærm bag ham.

"Forudsat at de ting, jeg siger, er sande... Ja, jeg tror, de er sande. Det er bare et spørgsmål om tid," sagde han, og slog fast, at der snart vil være flere Optimus-robotter end mennesker.

"Det er ikke engang klart, hvad en økonomi betyder på det tidspunkt," sagde han, og hentydede til et 'Star Trek'-agtigt samfund, hvor penge bliver irrelevante.

Efter at have antydet, at den næste generation af elbiler ville være meget billigere end de nuværende modeller, overlod han det til andre at fremvise en række udviklinger i Teslas produktion.

Hele præsentationen blev dog ledsaget af en omfattende ansvarsfraskrivelse, der gjorde det klart, at eventuelle løfter afgivet af nogen af virksomhedens repræsentanter ikke nødvendigvis var garantier.

"Visse udsagn i denne præsentation..." lød det i ansvarsfraskrivelsen, "...er 'fremadrettede udsagn', der er underlagt risici og usikkerheder".

Efter at have nævnt en række ting, der kunne forhindre virksomhedens forudsigelser i at gå i opfyldelse, blev der rundet af med: "Tesla fraskriver sig enhver forpligtelse til at opdatere information indeholdt i disse fremadrettede udsagn, hvad enten det er som følge af ny information, fremtidige begivenheder eller andet."