Spørgsmålet om pensionsalderen og hvor meget den må stige, har skabt stor debat. Det er nemlig ikke uden betydning, hvor gammel man skal være, før man kan gå på pension, og med Socialdemokratiet ved roret, hvor partiets formand Mette Frederiksen sidder på statsministerposten, er der blevet stillet mange spørgsmål til, hvordan partiet konkret har tænkt sig at håndtere den stigende pensionsalder.
Mette Frederiksen er tilsyneladende en kvinde af få ord, i hvert fald når det kommer til dette emne, og derfor må vælgerne stadig vente på konkrete svar. I et interview med Fagbladet 3F nægter statsministeren at love, at vælgerne vil få et klart svar inden næste valg, men forsikrer, at der ikke er tale om valgflæsk. Hun understreger dog, at hun forventer at finde en løsning på pensionsspørgsmålet inden 2030.
"Det kan jo være, at det ender med, at vi kan lave en bred aftale omkring det allerede inden et valg, og det vil jo være det allerbedste," udtaler hun til fagbladet.
Selvom Mette antyder, at der kan komme en bred aftale om pensionsordningen før næste valg, har udspillet modtaget kritik for sin uklarhed. Pelle Dragsted fra Enhedslisten har blandt andet kritiseret statsministerens udtalelser og hævder, at Socialdemokratiet stadig planlægger at hæve pensionsalderen til 70 år og fortsætte med at lade den stige.
Forvirringen omkring udspillet er blevet større, efter at Benny Andersen, formand for Socialpædagogerne, fejlagtigt troede, at pensionsalderen ville stoppe ved 70 år. Denne misforståelse blev dog senere korrigeret.
Kritikken kommer ikke kun fra oppositionen. Regeringspartnere som Troels Lund Poulsen (V) og Lars Løkke Rasmussen (M) har også efterlyst mere konkrete planer. Lars Løkke Rasmussen advarede i Jyllands-Posten mod at udsætte diskussionen til næste valgkamp, da det kunne føre til en "ukvalificeret debat."
SF har nu meldt ud, at de vil lægge pres på regeringen for at få en mere klar udmelding om pensionsalderen ved at bringe spørgsmålet op i Folketinget.